Президентът на САЩ Доналд Тръмп е бил предупреден в края

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е бил предупреден в края
Коментари Харесай

Тръмп бил предупреден за унищожителния ефект на коронавируса още януари

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е бил предизвестен в края на януари от един от топ съветниците си в Белия дом, че коронавирусът е с капацитет да убие стотици хиляди американци и да блокира стопанската система на страната, в случай че неотложно не предприеме твърди ограничения.

Това става от новопубликувани паметни бележки, представени от New York Times и Axios.
 Индия принудена да изнася хидроксихлорохин след напън от Тръмп
Индия принудена да изнася хидроксихлорохин след напън от Тръмп

Въпреки че не е потвърдено дали лекарството оказва помощ против вируса, то към този момент е употребена при 1500 пациенти с ковид в Ню Йорк

Записките са на Питър Наваро, стопански консултант на Тръмп. Те са били необятно публикувани в Белия дом и федералните организации посредством Съвета за национална сигурност. Те демонстрират, че даже в администрацията на Тръмп е бита паника в края на януари, когато самият президент непрекъснато омаловажаваше опасността от Covid-19.

Повече от 368 000 са инфектираните с ковид в Съединени американски щати и близо 11 000 са умряли. Ню Йорк е най-засегнатият щат, където има към 132 000 случая и близо 5000 умряли. Повече от 1000 души са умряли в Ню Джърси и над 700 в Мичиган.
 Какви са аргументите Тръмп да промотира хидроксихлорохина?
Какви са аргументите Тръмп да промотира хидроксихлорохина?

" Какво имате да губите ", пита той

Паметните бележки са написани от Наваро от 29 януари до 23 февруари . В първата, готова на деня, когато Тръмп образува специфичния екип към Белия дом за битка с ковид, се показва най-лошият сюжет, при който вирусът е умъртвил повече от половин милион американци.

В бележката написа, че поради неналичието на имунитет, съществуващо лекарство или ваксина американците са беззащитни против ковид на американска земя. Липсата на отбрана усилва риска коронавирусът да прерасне в пандемия и да заплаши живота на милиони американци, написа още.

Във втората записка Наваро отива още по-далеч, прогнозирайки, че коронавирусът може да убие 1,2 милиона американци, а 100 милиона да се заразят.

Това не е първият път, при който Тръмп и екипът му са предизвестени, че вирусът има капацитет да опустоши Съединени американски щати и че е належащо да се работи бързо и твърдо.

Тогава американският водач сравняваше вируса със сезонен грип.

Но с появяването на тези бележки от върховен консултант в Белия дом ще бъде доста по-трудно на Тръмп да споделя, както го е правил доста пъти, че никой не е съумял да предвижда сериозността на болестта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР