Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп забранява инсталирането на TikTok

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския подписа заповед, забраняваща всевъзможни покупко-продажби с китайския ByteDance и неговите дъщерни сдружения и може да забрани на магазините на App Store и Гугъл Play да хостват приложението TikTok, оповестява ТАСС, базирайки се на свои източници.

Според текста на документа, неразрешените транзакции могат да бъдат неразрешени съглашения, осигуряващи съществуването на TikTok в магазините за приложения, закупуването на реклама в TikTok и приемане на изискванията на потребителското съглашение при евакуиране на приложението, добавя ТАСС.

Агенцията към момента няма коментар от Apple и Alphabet, които имат магазините за приложения.

Президентyт Тръмп подписа в четвъртък две изпълнителни заповеди за възбрана на всевъзможни покупко-продажби с ByteDance и нейните дъщерни сдружения, както и покупко-продажби, свързани със обществената мрежа WeChat и притежателя му, китайския интернет колос Tencent и дъщерните му компании. Забраните в двата случая влизат в действие 45 дни след публикуването на постановленията, т.е. в края на септември.

На 3 август Тръмп разгласи, че Microsoft или друга американска компания би трябвало да приключат договорка за придобиване на TikTok до 15 септември, в противоположен случай работата на обществената мрежа на американска земя ще бъде неразрешена. На 31 юли президентът съобщи, че възнамерява да забрани TikTok в Съединени американски щати. Преди това Bloomberg заяви, базирайки се на източници, че Тръмп ще принуди ByteDance да се откаже от своя дял в американското поделение на TikTok, тъй че компанията да не може да управлява работата на приложението в страната. Тревогите на администрацията на Съединените щати по отношение на обществената мрежа произтичат от изказванията, че нейното управление се занимава с агитация и трансферира данни на потребителите на китайските управляващи, предава "Канал 3 ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР