Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп ще се включи утре в конферентен разговор за подпомагането на Ливан

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския ще се включи в конферентен диалог на следващия ден с присъединяване на водачите на Ливан, Франция и други страни, отдаден на последствията от опустошителния гърмеж в Бейрут тази седмица, съобщи Ройтерс.
Новината за това американският държавен глава заяви в Туитър.

I will be doing a news conference on the ChinaVirus, the just announced very good economic numbers, and the improving economy, at 7pm from Bedminster, New Jersey. Also, the subject of the Beirut, Lebanon catastrophe will be discussed.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 7, 2020
В същата обява той добави, че е разговарял с ливанския си сътрудник Мишел Аун и му е споделил, че сега към Ливан летят три огромни самолета с медицински материали, храна и вода, а също и с медицински служащи.
В Ливан за денонощие беше записано рекордно нарастване на случаите на ковид, заяви телевизионният канал "Ал Арабия ", представен от ТАСС.

Регистрирани са минимум 279 нови случая, с което общият брой на инфектираните в Ливан става 5951. Оздравелите от началото на пандемията са общо 2042, а умрелите - 70.

Белгия изпраща военни сили в помощ на Ливан

В четвъртък доктор Фирас Абиад, шеф на Университетската болница "Рафик Харири " в Бейрут съобщи, че в идващите 10 - 15 дни в Ливан може да се усилят новите случаи на заразяване с ковид поради препълнеността на лечебните заведения и центровете за кръводаряване след гърмежа в Бейрут.

Мексиканският милиардер Карлос Слим, един от най-богатите хора в света, ще помогне да бъде възобновено разрушеното при гърмежа пристанище в ливанската столица.
Самият Слим е от ливански генезис.

За това заяви Амин Сайден Карам, началник на Ливанския център в Мексико, пред мексиканското радио "Нотисиас Ем Ве Се ". По думите му още преди да се случи тази покруса, в Мексико е била почнала акция за набиране на средства за Ливан предвид на тежката икономическа рецесия в близкоизточната страна и работата в тази посока продължава и сега.

Съдия в Бейрут подреди по отношение на гърмежа да бъдат арестувани шефът на ливанските митници и шефът на пристанището, където избухна гърмежът, съобщи Националната осведомителна организация на Ливан, представена от ДПА.
Освен шефът на пристанището Хасан Корайтем и митническият началник Бадри Дахер е разпоредено да бъде арестуван и предшественикът на Дахер Шафик Мерхи. И тримата ще останат под стража, до момента в който трае следствието.
В четвъртък по отношение на гърмежа бяха арестувани 16 души.

И.д. държавният комисар към военния съд Фади Акики съобщи, че дотук са разпитани 18 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР