Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп разреши налагането на санкции на служители на Международния наказателен съд

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския издаде декрет, който позволява да се постановат наказания на чиновници на Международния углавен съд (МНС), участващи в следствие дали американски военнослужещи са направили военни закононарушения в Афганистан, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Високопоставен представител на администрацията на Тръмп съобщи, че следствието "се постанова от организация със съмнителна честност ", визирайки намиращия се в Хага МНС и упрекна Русия в съпричастност.

Указът позволява на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, консултирайки се с финансовия министър Стивън Мнучин, да блокира намиращите се в Съединени американски щати активи на чиновници на МНС, участващи в следствието, се оповестява в писмо, изпратено от Тръмп до председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси. Указът позволява на Помпейо и да им забрани да влизат в Съединени американски щати.

Тръмп възобновява предизборните манифестации в четири щати

Прокурорката от МНС Фату Бенсуда желае да проверява дали в интервала 2003-2014 година са били осъществени военни закононарушения, в това число хипотетично всеобщо ликвидиране, осъществено от талибаните, както и обвинявания за изтезания на пандизчии, осъществявани от афганистанските управляващи, американски сили и Централно разузнавателно управление на САЩ, напомня Ройтерс.

Тръмп към този момент порица МНС, който беше основан през 2002 година от интернационалната общественост да преследва военни закононарушения, закононарушения против човечеството и геноцид. Съдът има пълномощия единствено в случаи, когато страна член не може или не желае да съди причинителите независимо.

Вашингтон няма да разреши американци да бъдат съдени от "пародия на съд ", съобщи Помпейо на конференция. Той добави, че глобите могат да обиден и фамилиите на чиновници от МНС, с цел да им попречат да посещават Съединени американски щати. "Не можем и няма да стоим безучастно ", акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР