Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Към момента Тръмп отказва да говори със Си Цзинпин

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския съобщи, че към този момент не желае да приказва с китайския си сътрудник Си Цзинпин, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

"Имам доста положителни връзки със Си, само че за момента, не желая да приказвам с него ", сподели Тръмп в излъчено през днешния ден изявление за американската телевизия Фокс Бизнес Нетуърк.

Попитан за възможни ответни ограничения, които Съединените щати биха могли да подхващат против Китай поради това, че не е спрял разпространяването на новия ковид, американският президент отговори уклончиво, само че в това време със застрашителен звук, отбелязва Агенция Франс Прес. "Има доста неща, които бихме могли да създадем. Бихме могли да прекъснем всички връзки ", сподели той. Президентът на Съединени американски щати съобщи още в записаното през вчерашния ден изявление, че е "много отчаян " от Китай, че не е съумял да спре разпространяването на новия ковид, съобщи Ройтерс. Пандемията хвърли сянка върху комерсиалната договорка сред Вашингтон и Пекин, предизвести той.

Коронавирусът се е появил в централния китайски град Ухан през декември и се е разпространявал, без светът да знае, до момента в който Съединени американски щати и Китай са подписвали първата част от съглашението, което тогава бе приветствано от Тръмп като огромно достижение, отбелязва Ройтерс. "Аз съм доста отчаян от Китай. Те не трябваше да разрешават това да се случи ", сподели Тръмп, имайки поради неуспеха на китайските управляващи да спрат разпространяването на ковид.

"И по този начин, аз върша страхотна договорка, а в този момент тя не значи същото за мен. Мастилото още не беше сухо, когато пристигна пандемията ", съобщи още президентът на Съединени американски щати. Съгласно първата част от комерсиалното съглашение, подписана през януари, Китай се ангажира да купи спомагателни американски артикули и услуги за минимум 200 милиарда $ през идващите две години. В подмяна Съединените щати ще би трябвало да смъкват поетапно митата върху китайски артикули.

Тръмп забранил американските пенсионни фондове да влагат в акции на китайски компании

Китайски държавен вестник писа, че някои държавни съветници в Пекин приканват за нови договаряния с Вашингтон и вероятно за отменяне на съглашението. Тръмп удостовери, че не е заинтригуван от предоговаряне на договорката.

Американският президент е казвал, че новият вирус може да е произтекъл от китайска лаборатория. В изявлението той се концентрира повече върху китайския отговор на епидемията, в сравнение с върху нейния генезис, отбелязва Ройтерс. "Разполагаме с доста информация и тя не е добра. Независимо дали (коронавирусът) е пристигнал от лаборатория или от прилепите, всичко това пристигна от Китай, а те е трябвало да го спрат. Те са можели да го спрат, още в първоизточника ", съобщи Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР