Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп предлага отлагане на лятната олимпиада в Токио

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския предложи през днешния ден да се разиска отсрочване на летните олимпийски игри в Токио, които би трябвало да се състоят това лято, с една година поради пандемията от ковид. Според него олимпиадата няма да бъде същата без фенове, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Японските домакини към този момент отхвърлят спекулациите за възможното анулиране или отсрочване на олимпиадата, отбелязва организацията.

Тръмп забрани пътуванията от Европа до Съединени американски щати поради ковид

Тръмп сподели още през днешния ден, че не е обезпокоен от риска да е бил изложен на контакт с ковид, откакто предходната седмица вечеря с бразилския президент Жаир Болсонаро, чийто прессекретар по-късно даде позитивна проба за вируса. Тръмп приказва по този мотив след днешната си среща с гостуващия ирландски министър председател Лио Варадкар и добави, че двамата са решили да не се ръкуват от съображения за сигурност след срещата им в Белия дом.

Тръмп и Болсонаро вечеряха в частното имение на Тръмп Мар-а-Лаго във Флорида в събота. След това прессекретарят на Болсонаро - Фабио Уайнгартен, който също бе там, даде позитивна проба за вируса.
Американският държавен глава сподели по този мотив, че е чул за заразяването на помощника на Болсонаро, само че не е обезпокоен, тъй като "ние не правихме нищо извънредно ".

Говорителката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, която е от Демократическата партия, сподели, че през днешния ден там ще бъде гласуван закон, засягащ заплахата от ковид. Лидерът на републиканците в Камарата Кевин Маккарти по-рано сподели, че е мощно срещу този закон, като го назова "неработещ ".

Днес постройката на Капитолия във Вашингтон, където заседават двете законодателни камари, бе затворена за външни лица, откакто ден по-рано чиновник от екипа на сенаторката демократка Мария Кантуел от щата Вашингтон даде позитивна проба за ковид.

Самата сенаторка сподели, че ще затвори офиса си в столицата Вашингтон, с цел да предотврати разпространяване на болестта. Няколко сенатори републиканци също затвориха столичните си офиси като защитна мярка.

Сред тях е и републиканецът Тед Круз от Тексас. Самият той от няколко дни е в доброволна карантина, откакто е бил в контакт с човек, който по-късно е дал позитивна проба за вируса.

Съединени американски щати с обвиняване към Китай поради COVID-19

Сенаторът Том Котън съобщи по този мотив, че в идните дни евентуално ще има още позитивни проби на чиновници от Конгреса, само че не се чака това да разстрои работата на законодателния орган, тъй като от на следващия ден той прекъсва планувано работа за една седмица.

Вицепрезидентът Майк Пенс прикани от името на администрацията на Тръмп всички американски жители, завръщащи се от Европа, непринудено да съблюдават 14-дневна карантина, съобщи Българска телеграфна агенция.

Властите в щата Ню Йорк разполагат Националната армия за битка с разпространяването на ковид

"Ние ще следим всички американци, които се завръщат, и ще пожелаваме от тях непринудено да се самоизолират за 14 дни ", сподели той по телевизия Ей Би Си, представен от ДПА.

"Искаме напълно да спрем тук притока на хора, пренасящи ковид ", акцентира Пенс. Той добави, че американското държавно управление "ще налее запаси " в най-тежко засегнатите от вируса щати, като Калифорния, Вашингтон и Ню Йорк.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР