Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп призова привържениците си на митинг във Вашингтон на 6 януари

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския прикани последователите си да се съберат на 6 януари във Вашингтон в финален опит да окажат напън върху Конгреса, с цел да не утвърди той успеха на Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в на президентските избори, съобщи Франс прес.

Хиляди стачкуващи са предстоящи в американската столица на тази дата, с цел да изразят поддръжка за отиващия си президент и неговите обвинявания за солидни изборни измами вота на 3 ноември. Очаква се тогава да дойдат и членове на крайнодясната милиция "Прауд бойс ". Те участваха в сходен митинг и на 12 декември, само че той се изроди и няколко души бяха намушкани, а десетки - задържани.

През уикенда Тръмп на няколко пъти пусна туитове, с цел да подтикне последователите си да вземат участие в митинга, наричайки изборите "най-голямата машинация в историята на нашата нация ".

На 6 януари вицепрезидентът би трябвало да управлява сесия на Конгреса, на която да бъдат одобрени резултатите от гласуването на делегатите от всеки американски щати в Избирателната гилдия, състояло се на 14 декември. Тогава Байдън получи 306 гласа, а Тръмп 232. Процедурата в Конгреса както всекидневно се чака да е условност. Но Тръмп и неговите последователи се пробват на принудят Пенс да отхвърли одобрените изборни резултати от щатите, в които победи Байдън и това му донесе повече гласове в Избирателната гилдия. Пенс обаче няма пълномощия, с цел да направи сходно нещо, съгласно адвокати.

Поради неналичието на доказателства, приведени в поддръжка на обвиняванията за изборни измами, петдесетината тъжби, импортирани от съдружници на Тръмп в Съединени американски щати, бяха съвсем всички отхвърлени от съда или пък жалбовносителите се отхвърлиха от по-нататъшни дейности по тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР