Президентът на САЩ Доналд Тръмп даде днес първото си интервю

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп даде днес първото си интервю
Коментари Харесай

В първото си интервю след вота: Тръмп отказа да приеме изборните резултати

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде през днешния ден първото си изявление след изборите на 3 ноември, предадоха международните организации.

В телефонен диалог наживо по телевизия " Фокс ", траял към 45 минути, той повтори обвиняванията си, че при изборите е имало измами, показва ДПА.

Тръмп съобщи, че изборите са били " нагласени " и " цялостна машинация ", само че съгласно него съдиите не желаят да се намесват.

Водещата Мария Бартиромо насърчи президента с думите, че това е непоносимо и " не можем да позволим изборите в Америка да бъдат опорочени ".

Тръмп отхвърля да признае провалянето си в изборите от демократа Джо Байдън въпреки към този момент да е в ход формалната процедура за предаване на властта, напомня ДПА. Вместо това настоящият президент реши да нападна вота в съда с вяра гласовете, подадени по пощата в основни колебаещи се щати, да бъдат анулирани. Въпреки това съвсем всеки иск, подаден от акцията на Тръмп, бе отритнат поради липса на доказателства.

В изявлението за " Фокс " Тръмп призна, че ще бъде мъчно въпросът стигне до Върховния съд.

Въпреки това той съобщи, че ще продължи да се бори против резултатите от изборите, добавя Ройтерс.

" Проблемът е, че е мъчно да се стигне до Върховния съд ", сподели президентът.

Бразилският президент Жаир Болсонаро, именуван от време на време " Тръмп на тропиците ", сподели през днешния ден, че ще поизчака, преди да признае успеха на Джо Байдън.

Говорейки пред кореспонденти, до момента в който пускаше бюлетината си на общински избори, Болсонаро поде изказванията на президента Доналд Тръмп за нередности на американските избори.

Имам свои източници на информация, съгласно които там в действителност е имало доста измами. Никой не приказва за това. Дали са били задоволително да дефинират спечелилия, не зная, сподели бразилският държавен глава.

Запитан дали ще признае успеха на Байдън, Болсонаро отговори, че ще изчака още малко.

Президентът изрече подозрения и в сегашната система за електронно гласоподаване в Бразилия, за която загатна, че е уязвима за избори измами. Той прикани страната да се върне към хартиените бюлетини за президентските избори през 2022 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР