Президентът на САЩ Доналд Тръмп блокира опита на базираната в

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп блокира опита на базираната в
Коментари Харесай

Тръмп блокира поглъщането на Qualcomm от сингапурски бизнес

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп блокира опита на основаната в Сингапур Broadcom да придобие американския производител на чипове Qualcomm. Причината е съображения за националната сигурност на Съединени американски щати, съгласно американския президент, заяви „ Ройтерс “.

Президентската заповед отразява опасенията на Белия дом, че Съединени американски щати ще изгуби водещата си роля в областта на новите технологии и идващото потомство на мобилните връзки за сметка на Китай, в случай че Америка изгуби основаната в Сан Диего Qualcomm - един от най-големите съперници на китайския колос Huawei. 

По-рано Qualcomm отхвърли офертата на Broadcom от 117 милиарда $, защото компанията бе под следствие на Комисията за задгранични вложения в Съединени американски щати (CFIUS) към Министерството на финансите.

„ Преминаване към китайска доминация в 5G ще донесе съществени отрицателни последствия за националната сигурност на Съединени американски щати. Въпреки че Съединени американски щати не престават да имат водеща роля в слагането на стандартите, Китай ще се състезава, с цел да запълни всяка празнина, оставена от Qualcomm освен това враждебно усвояване “, обявиха от CFIUS. 

Ако договорката въпреки всичко се състои, тя ще бъде най-голямата в историята на софтуерния бранш, като Broadcom ще се трансформира в водач в създаването на 5G технологиите, до момента в който Huawei ще заеме втората позиция. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР