Президентът на САЩ Доналд Тръмп би искал да връчи на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп би искал да връчи на
Коментари Харесай

Ню Йорк пост: Тръмп иска да връчи орден на кучето, участвало в операцията срещу Багдади

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп би желал да връчи на Конан, кучето взело участие в акцията, в която беше погубен водачът на „ Ислямска страна “ Абу Бакр Ал-Багдади един от най-престижните ордени в американската войска, написа вестник " Ню Йорк пост ".

Белият дом разучава процедурата по връчването на ордена „ Пурпурно сърце “, който по принцип може да бъде присъден единствено на хора, предава " Фокус ".

„ Президентът има предпочитание да уважи това куче. Те прецизират детайлите “, съобщи източник на вестника.

Той добави през смях, че сходен ход ще му набави електорат от „ феновете на животни “, въпреки самият Тръмп в действителност да е един от дребното ръководители на Белия дом, който няма куче.

Тръмп е заинтересован от историческата опция да даде на белгийската овчарка орден и не би се посвенил да му връчи медал, който се присъжда единствено на хора, споделя още източникът.

По-рано президентът загатна, че може да се състои гала с кучето Конър в Белия дом в свое известие в „ Туитър “.

Източници във Вашингтон не потвърдиха, само че и не отхвърлиха информацията президентът да обмисля да връчи орден на кучето.

Според разпоредбите на министерството на защитата, сега кучетата, които оказват помощ на войските на Съединени американски щати, не могат да получават военни оценки. Подобна регулация съществува от 1943 година, когато медал за заслуги получава кучето Чипс през Втората международна война. По-късно обаче е решено, че връчването на медали на животни е демонстрация на пренебрежение към бойците носители на военни оценки. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР