Президентът на САЩ Доналд Тръмп беше свален от поста си

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп беше свален от поста си
Коментари Харесай

Очаквано: Камарата на представителите на САЩ свали от власт Доналд Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше свален от поста си посредством процедура по импийчмънт импийчнат за корист с власт при исторически избор в Камарата на представителите, с което стартира развой в Сената за отстраняването му от служба след три бурни години в Белия дом, съобщи БГНЕС.
С 230 против 197 гласа, следената от демократите Камара на представителите смъкна 45-ият президент на Съединени американски щати, който стана едвам третият жител на Белия дом в американската история, който върви през процедура по импийчмънт.
Демократите обявиха, че нямат " различен избор ", с изключение на публично да издигнат обвиняване на президента-републиканец, чийто импийчмънт по строги партийни линии слага срамно леке в досието му, до момента в който прави все по-дълбоко политическото разделяне в Съединени американски щати.
" Тук съществува риск за самата концепция на Америка ", сподели преди гласуването Адам Шиф, конгресменът-демократ, който управлява следствието за импийчмънт.
Сега Тръмп ще бъде изправен пред Сената, където републиканците му имат солидно болшинство и се чака да го оневинят. За да стане противоположното, там би трябвало най-малко 20 сенатори-републиканци да " прегърнат " гледната точка на демократите.
Гласуването в Камарата се случва четири месеца, след подаден сигнал за злоупотреби на Тръмп, който притиска украинския президент да проверява евентуалния му съперник за Белия дом на изборите през 2020 година - ветеранът-демократ Джо Байдън.
След маратонски спор, траял 11 часа, Камарата на представителите трябваше да гласоподава бързо и втората точка на импийчмънта против Тръмп - за възпрепятстване на следствието на Конгреса да неговите покупко-продажби с Украйна, като блокира показанията на призованите сътрудници на Белия дом.
Въпреки свидетелствата на 17 чиновници, че Тръмп се е възползвал от служебното си състояние за вътрешнополитическа полза, президентът поддържаше невинността си по време на следствието за импийчмънт - гневно го отхвърляше като " лов на вещици ", " опит за прелом ", а в този момент го назова " нахлуване против Америка ".
Тръмп прекара първата част от деня в Белия дом, пишейки туитове, показващи гнева и разочарованието му, както и обещания за възмездие на изборите през 2020 година. Но до момента в който в Капитолия гласоподаваха, 73-годишният президент към този момент беше на по-приятелска територия. Докато Камарата гласуваше за импийчмънта му, хиляди пламенни последователи на Тръмп го приветстваха на протест в Мичиган, където той се нахвърли против " радикалната левица ", за която сподели, че е " пропита с ненавист ".
Демократите се " пробват да анулират бюлетините на десетки милиони патриотични американци ", съобщи той. " Още четири години, още четири години ", скандираше множеството в отговор.
Нито един от двамата предходни президенти, подложени на процедура по импийчмънт след 1789 година - Андрю Джонсън през 1868 година и Бил Клинтън през 1998 година, не беше наказан в Сената и двамата се върнаха на своите работни места в Белия дом.
Но макар огромната възможност Тръмп да бъде оправдан от следения от републиканците Сенат, демократите обявиха, че доказателствата против него са големи и ги принуждават да работят.
" Трагично е, че безразсъдните дейности на президента вършат импийчмънта нужен. Той не ни даде избор ", съобщи ръководителят на Камарата Нанси Пелоси.
" Факт е, че президентът е непрекъсната опасност за националната ни сигурност и за интегритета на нашите избори. "
Републиканците неведнъж обявиха, че демократите са бързали с следствието, а Тръмп е бил третиран по-несправедливо от вещиците, подложени на тестване в Америка през 17-ти век - или даже от Исус Христос, настояват те.
" Пилат Понтийски даде на Исус опцията да се изправи против обвинителите си. По време на този фиктивен развой, Пилат Понтийски даде повече права на Исус, в сравнение с демократите разрешиха на този президент в този развой ", съобщи републиканецът от Джорджия Бари Лудермилк.
Републиканците упрекнаха демократите, че са водени от партийната си линия на социалистически екстремисти и „ мразещи Тръмп “ и предизвестиха, че импийчмънтът ще даде противоположен резултат против партията на националните избори идващия ноември.
" Тук не става въпрос за Украйна, а за властта ", съобщи републиканът Мат Гетц.
Демократите отвърнаха, че републиканците не се занимават с обвиняванията и доказателствата, вместо това хвърлят контра-обвинения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР