Президентът на САЩ Доналд Тръмп беше категоричен, че САЩ няма

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп беше категоричен, че САЩ няма
Коментари Харесай

Тръмп се закани, че повече няма да има строга карантина - и при втора вълна на коронавирус

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше безапелационен, че Съединени американски щати няма да постановат строги ограничавания при положение на втора вълна от COVID-19, като изрази убеденост, че страната ще може да ръководи новите огнища на ковид, в случай че и когато се появят.
" Хората споделят, че това е доста друга опция. Това е стандарт. И ние ще гасим пожарите. Няма да затваряме страната. Ще гасим пожарите ", сподели Тръмп по време на обиколка на завода на Ford в Мичиган, който сега създава респиратори.
Икономическият консултант на Тръмп Питър Наваро, разяснявайки облекчаването на карантината, съобщи, че блокирането на стопанската система " индиректно " ще убие повече хора от COVID-19. Министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин също заплаши с риска от " трайни вреди " за стопанската система на Съединени американски щати, в случай че ограниченията не бъдат отстранени скоро.
" Трябва да е ясно на тези, които вземат решенията на държавно равнище, че до момента в който има неидентифицирани заразоносители, циркулиращи в обществото и разпространяващи болестта, до момента в който хигиеничните ограничения се ползват през просото и до момента в който към момента нямаме ваксина, която да е задоволително ефикасна и безвредна, с цел да може да се приложи на най-малко 70% от човечеството на петте континента (до подобен стадий ще достигнем най-рано в края на 2021 - началото на 2022 година), не може да се подсигурява стабилно възобновяване на стопанската система на национално и световно равнище. При всяка епидемиологична или пандемична рецесия ще поражда неминуем срив в потребителското самочувствие и доверие в институциите, които от своя страна ще водят до тежки сривове в икономическите индикатори. Поради това всяко игнориране на епидемиологичните опасности в интерес на криворазбрани стопански цели неизбежно ще има резултат на слагане на коня зад каруцата. Защото живот и здраве даже и при слаба стопанска система са вероятни, само че без живот и здраве не е допустима даже и слаба стопанска система ", сподели доктор Румен Хичев, част от щаба за битка с пандемията в Съединени американски щати, пред Actualno.com. Какво още сподели доктор Хичев - научете ТУК!
На 21 май в Съединени американски щати има 28 179 нови случая съгласно Worldometers т.е. 6039 повече на дневна база! Смъртните случаи са 1418 т.е. 15 повече от 20 май.
Още: " Коронавирусът по света: Съединени американски щати с 3 дни на печал за жертвите на COVID-19 "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР