Президентът на САЩ Доналд Тръмп бе обезпокоен от резкия спад

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп бе обезпокоен от резкия спад
Коментари Харесай

Тръмп търси от банки спасение за Уолстрийт

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп бе смутен от внезапния спад на борсовите показатели в сряда и в тази връзка организира конферентен диалог с управлението на трите най-големи банки в страната. Това заяви в петък CNBC, базирайки се на собствен източник.

Според него Тръмп на 14 август организира среща по телефона с президентите на JP Morgan Chase, Bank of America и Citigroup. Не се прецизира наличието на диалога сред президента и банкерите.

В същия ден Dow Jones Industrial Average загуби 801 пункта (3,05%), падайки до 25478,91. Индексът S&P 500, който включва 500-те най-големи компании на американския пазар, падна с 80.13 пункта (2.74%) до 2846.19 пункта. Индексът за електронен продан на NASDAQ загуби 242,42 пункта (3,02%) и е на към 7773,9. Това беше най-големият всекидневен спад през тази година, отбелязва CNBC.

В. " Уолстрийт джърнъл " свързва рухването на котировките с инверсията , когато доходността по двугодишните държавни облигации на Съединени американски щати в сряда за първи път след международната икономическа рецесия надвиши доходността по десетгодишните държавни скъпи бумаги. Последният път това събитие се следи в стопанската система на Съединени американски щати през 2005 година в очакване на световната икономическа рецесия от 2008 година

Администрацията на сегашния президент на Съединени американски щати се ангажира да поддържа стабилността на фондовите пазари, с цел да обезпечи постоянния напредък на американската стопанска система. Тези въпроси са от решаващо значение за преизбирането на Тръмп за втори президентски мандат през 2020 година

Белият дом разгласява годишен отчет през март, съгласно който Брутният вътрешен продукт на страната нараства с 3,1% от четвъртото тримесечие на 2017 година до четвъртото тримесечие на 2018 година, което е най-бързият напредък за 13 години. Ръстът на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати през второто тримесечие на тази година падна до 2,1% спрямо 3,1% през първото тримесечие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР