Президентът на САЩ Доналд Тръмп атакува автомобилните производители, които не

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп атакува автомобилните производители, които не
Коментари Харесай

Тръмп влезе в пререкания с Ford заради еконормите в колите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп нападна автомобилните производители, които не поддържаха концепцията му, да анулира екологичните правила, въведени от Барак Обама. Тръмп загатна особено Ford, които се договориха с ръководения от демократите щат Калифорния, който има едни от най-стриктните условия за ниска консумация на гориво от бъдещите модели коли, написа Ройтерс, съобщи БГНЕС.

Въпреки че концентрираха недоволството на Тръмп, Ford не бяха единствения производител, който се включи в доброволното съглашение. Honda, BMW и Volkswagen също одобриха нормите на Калифорния.

Изискванията на Златния щат са по-малко прецизни от тези, които включваше проекта на Барак Обама, само че доста по-стриктни от препоръчаните от Доналд Тръмп.

Тръмп сподели, че създателят на именитата компания Хенри Форд би бил “много отчаян в случай че види какво вършат наследниците му в наше време. ” Според президентът на Съединени американски щати, в случай че се съобразят с екологичните условия на Калифорния, Ford ще създават “по-скъпи коли, които не са толкоз сигурни и не работят толкоз добре. ”

Компанията отговори в изказване, че е фокусирана върху опазването на околната среда, както и върху запазването на достъпите цени на своите модели. Няма доказателства, че условията за по-ниска консумация на гориво по някакъв метод понижават представянето на колите, както твърди Доналд Тръмп.

Както природозащитници, по този начин и управляващите в редица американски щати, оспорват позицията на президента, че препоръчаните от него правила за новите модели коли, ще ги създадат по-сигурни или доста ще понижат цената им.

Според множеството разбори, най-изгоден за потребителите би бил разновидността, препоръчан от Барак Обама, тъй като спестяванията от цената на горивото ще са най-значителни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР