Президентът на САЩ Доналд Тръмп активизира атаките си срещу гигантите

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп активизира атаките си срещу гигантите
Коментари Харесай

Тръмп засили натиска срещу социалните мрежи и технологичните гиганти

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп засилва офанзивите си против колосите от Силиконовата котловина с апел за " регулаторни и законодателни решения " за това, което той дефинира като " незаслужено отнасяне на консерваторите от главните онлайн платформи ", съобщи БГНЕС.
На среща за обществените медии в Белия дом сред Тръмп и консервативни деятели, които са били лимитирани от обществените медии от тяхна позиция, не бяха поканени представители на интернет фирмите. Но президентът разгласи, че ще предложения тези компании през идващите седмици за " огромна среща и същински диалог " по тематиката.
Говорейки пред своите поддръжници, Тръмп повтори аргумента си за политическа пристрастност, потвърждавайки, че някои деятели са блокирани или лимитирани в обществените платформи.
Тръмп, деен консуматор на Twitter, който има повече от 60 милиона почитатели, още веднъж се оплака от " ужасни пристрастия " в обществените медии и даде обещание да им отговори. Той не предложи съответно решение, само че сподели, че е наредил на администрацията си " да изследва всички регулаторни и законодателни решения за отбрана на свободата на словото на всички американци ".
Срещата разпали опасенията, че Белият дом може да се опита да отстрани правната рамка, която пази онлайн услугите от отговорност за нездравословно наличие, оповестено от други, само че хоствано на техните платформи. Активисти в региона на цифровите права предизвестиха, че премахването на отбраната - раздел 230 от закона от 1996 година - може да подкопае свободата на словото и интернет екосистемата.
" Правителството не би трябвало да изисква или да принуждава медиатори да отстранен конституционно предпазената тирада, която държавното управление не може да забрани непосредствено ", се споделя в писмо, подписано от 27 организации за цивилен и цифрови права и 50 учени. В писмото се споделя, че сходни претенции биха нарушили Първата корекция на Конституцията на Съединени американски щати по отношение на свободата на изложение.
Тръмп неведнъж е твърдял, че компании като Фейсбук, Гугъл и Twitter, които не са били поканени на срещата на върха, дискриминират него и поддръжниците му, макар че личният му профил в Twitter има близо 62 милиона почитатели. Големите интернет компании изрично отхвърлят обвиняванията в политически пристрастия.
" Интернет фирмите не са предубедени против политическата идеология, а консервативните гласове са употребявали обществените медии с огромен резултат. Интернет фирмите зависят от доверието на техните консуматори от целия политически набор, с цел да се развиват и да съумеят ", споделя Майкъл Бекерман, президент на интернет асоциацията, която включва Twitter, Фейсбук и Гугъл.
Асоциацията за компютърна и информационна промишленост, комерсиална група, чиито членове включват Фейсбук и Гугъл, съобщи, че събитието в Белия дом " наподобява, е предопределено да сплаши фирмите да се отнесат благосклонно към наличието на всеки, който е бил на събирането ". " Никое частно сдружение не трябва да се тормози от държавното управление, да отстрани нежелано наличие, такова което нарушава фирмената политика ", съобщи в изказване президентът на Асоциацията за компютърна и информационна промишленост Ед Блек.
" Сайтовете на обществените медии може да желаят да разрешат доста типове тирада, само че не би трябвало да бъдат задължавани да останат неутрални във връзка с омразата или религиозната непоносимост. Ако тези, които се оплакват на срещата не са задоволени от политиката на една компания против нежелателно наличие, има доста съперници, от които да избират ", добави Блек.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР