Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи на калифорнийските власти федерална помощ при

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи на калифорнийските власти федерална помощ при ...

Тръмп предлага на Калифорния помощ за стрелбата.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи на калифорнийските власти федерална помощ при трагичния инцидент в училището Сагас в Санта Кларита, където ученик откри огън, уби двама и рани трима студенти. Това обяви в четвъртък вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс по време на посещение в изследователския център на Еймс в Калифорния.

"Току-що разговарях с президента Тръмп и той изказа дълбоки съболезнования на семействата на жертвите, както и на всички жители на град Санта Кларита," каза Пенс. "Свързах се и с шерифа на окръг Лос Анджелис Алекс Виланова и му казах, че президентът Тръмп е готов, осигурете всички ресурси на разположение на федералните агенции за подпомагане на местните власти при разследването на това престъпление. " "Ние високо оценяваме факта, че местните власти реагираха много бързо на трагедията и такава скорост, разбира се, спаси живота на хората", добави той.

Около 07:30 сутринта полицията в Санта Кларита получи сигнали, че са изстреляни изстрели в училището в Сагас. 16-годишен ученик рани петима души с пистолет с 45 калибър и след това се застреля в главата. От получените рани са починали 16-годишно момиче и 14-годишно момче. Заподозреният е в болницата. Училището "Сагас" в околностите на Лос Анджелис е обучило 2,4 хиляди ученици.

Източник: blitz.bg