Президентът на САЩ Донал Тръмп изгражда стена по южната граница

...
Президентът на САЩ Донал Тръмп изгражда стена по южната граница
Коментари Харесай

Тръмп призовал мексиканския лидер да не казва публично, че няма да плащат за стената

Президентът на Съединени американски щати Донал Тръмп построява стена по южната граница на страната и притиска Мексико да заплати за нея. Това е едно от главните му предизборни обещания.

Но при първия си телефонен диалог с мексиканския си сътрудник Енрике Нието Тръмп описал обещанието си да желае пари от Мексико за стената като разрастващ се политически скандал. Той призовал президента на Мексико да спре да декларира обществено, че държавното управление му няма да заплати за стената.

" Не можете да казвате това пред медиите ", повторил Тръмп съгласно запис от извършения на 27 януари диалог, оповестен от " Вашингтон поуст ".

Американският водач схванал, че финансирането ще бъде от други източници, само че заплашил да прекрати някои контакти, в случай че Нието продължи обществено да декларира, че Мексико няма да заплати.

Ако продължавате да казвате, че Мексико няма да заплати за стената, не желая да се срещам с вас, тъй като не мога да приема това, подчертал американският водач.

Той описал стената като " най-маловажното нещо, за което приказваме, само че политически това може да бъде най-важното ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР