Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Медии: Бенямин Нетаняху и Джо Байдън проведоха напрегнат разговор

" Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в в телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и нощес заплаши да сложи продължаването на поддръжката за Израел под изискване, че Нетаняху ще обърне внимание на опасенията му по отношение на цивилните жертви и филантропичната рецесия в линията Газа ", написа в. " Ню Йорк Tаймс ".

" По време на под напрежение 30-минутен диалог с Нетаняху Байдън за пръв път е употребявал американската поддръжка, с цел да се опита да повлияе на метода, по който Израел води войната против " Хамас ", разяснява изданието. Думите на Байдън са били най-строгите във връзка с държанието на Израел през продължаващата от шест месеца война против " Хамас " и акцентират възходящото отчаяние на американския президент Нетаняху ", добави нюйоркският вестник, представен от Българска телеграфна агенция.

" Въпреки че Байдън още веднъж е повторил апела си за договаряне на договорка, която да докара до " неотложно преустановяване на огъня " и освобождение на заложниците, взети от " Хамас ", чиновници от Белия дом не споделиха непосредствено, че може да се стигне до ограничение на доставките на оръжие от Съединени американски щати, в случай че изискванията на американския президент не бъдат задоволени ", означи " Ню Йорк Tаймс ".

" Ако Нетаняху откаже да се вслуша в предизвестието на Байдън и не промени тактиката си, светът ще следи по какъв начин ще реагира Америка ", написа английският в. " Телеграф ". " С какви принадлежности разполага Байдън, в случай че се стигне до такава степен, че му се наложи да употребява насила, с цел да накара твърдоглав водач като Нетаняху да работи ", пита се обаче вестникът.

Изданието цитира Стивън А. Кук, старши теоретичен помощник по въпросите на Близкия изток и Африка в Съвета за интернационалните връзки, съгласно който " в действителност няма друга точка за влияние за Съединени американски щати ", с изключение на ограничението на военната помощ. " Сега, когато Байдън всъщност заплаши с дейности, би било демонстрация на уязвимост да не направи нищо, в случай че израелците не се задействат ", добави той.

" Байдън би могъл също по този начин да ускори словесните си офанзиви си против държавното управление на Нетаняху, само че тази тактичност няма по какъв начин да има сериозен резултат, защото хората бързо привикват с вербалните офанзиви ", разяснява " Телеграф ".

" Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския през вчерашния ден също изостри рецензиите си към Израел по отношение на метода, по който страната се оправя с войната в Газа и сложи под въпрос метода на Израел към спора ", написа в. " Вашингтон Пост ". " Тръмп съобщи, че съветът му към израелския министър председател Нетаняху би бил да завърши с това и да се върне към нормалността ", уточни американското столично издание.

" През последните седмици Тръмп, който е най-вероятният претендент за президент на републиканците, се оказва във все по-голямо несъгласие с фактическата позиция на Републиканската партия за непоколебима преданост към Израел ", разяснява вестникът.

" Тръмп трансформира поддръжката за Израел в крайъгълен камък на своето президентство и през 2020 година посредничи при подписването на Авраамовите съглашения - набор от контракти, които възстановиха връзките сред Израел и Обединените арабски емирства, Бахрейн, Судан и Мароко ", напомни " Вашингтон пост ". " След като напусна поста си обаче, Тръмп внезапно стартира да насочва рецензии против Нетаняху, защото беше сърдит на израелския министър председател за това, че той поздрави президента Байдън за успеха му на изборите през 2020 година, до момента в който Тръмп оспорваше резултатите ", разяснява изданието.

" Междувременно канцеларията на Нетаняху заяви, че неговият кабинет по сигурността е одобрил редица стъпки за увеличение на потока от филантропична помощ в Газа, в това число краткотрайното отваряне на основен пропускателен пункт, който беше опустошен при офанзивата на Хамас на 7 октомври ", написа вестник " Гардиън ".

" Съобщението пристигна часове след предизвестието на американския президент, че бъдещата поддръжка на Съединени американски щати за Израел ще зависи от това дали израелската страна ще предприеме съответни дейности за отбрана на цивилните и филантропичните служащи и наподобява съставлява опит за понижаване на напрежението сред съдружниците ", уточни още вестникът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР