Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън и Нетаняху обсъдиха обстановката в Рафах и помощта за Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в през днешния ден беседва с израелския министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и и двамата разискаха ситуацията в Рафах и напъните за увеличение на помощите за Газа, съобщи Ройтерс, като се базира на Белия дом.

Двамата водачи разговаряха по телефона за първи път от 15 февруари на фона на мощното напрежение сред Израел и най-непоколебимия му съдружник, провокирано от метода, по който Нетаняху управлява войната в Газа след смъртоносната офанзива на " Хамас " в Израел от 7 октомври, отбелязва организацията.

" Президентът Байдън беседва с премиера на Израел Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, с който разискаха последния процес на събитията в Израел и Газа, в това число ситуацията в Рафах и напъните за увеличение на филантропичната помощ за Газа ", сподели Белият дом.

В тирада в четвъртък лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър, който от дълго време поддържа Израел и е най-високопоставеният формален представител на определена позиция, прикани за нови избори в Израел и сподели, че Нетаняху е затруднение за мира.

На идващия ден Байдън похвали речта му и сподели, че Шумър е изразил опасенията на мнозина американци.

Вчера Нетаняху реагира остро в изявление за Си Ен Ен, като назова речта на Шумър " изцяло неуместна ".

На вчерашна среща на израелския кабинет Нетаняху също по този начин удостовери, че израелските сили ще напреднат в град Рафах, който е последното релативно безвредно място в дребния, претъпкан анклав Газа. Той направи това макар интернационалния напън против Израел да заобикаля по-нататъшни цивилни жертви, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР