Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън представи проектобюджета на САЩ за 2025 г. на стойност 7,3 трилиона долара

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в показа през днешния ден своя план за бюджет на страната за идната финансова година, която стартира на 1 октомври 2024 година Той е на стойност от 7,3 трилиона $, съобщи Ройтерс. 

Байдън планува корпоративният налог в Съединени американски щати да бъде нараснал от 21 на 100 на 28 на 100. Планира се да бъде нараснал и данъкът върху приходите на физическите лица, които печелят над 400 000 $ годишно. Собствениците на активи за най-малко 100 милиона $ ще бъдат принудени да платят налози в размер на минимум 25 на 100 от приходите си.

Предвижда се администрацията във Вашингтон да бъде упълномощена да договаря с фармацевтичните компании за понижаване на цената на повече лекарства.

В плана е заложено възобновяване на налози на фамилиите с деца, които са с ниски и междинни приходи, финансиране на стратегии в поддръжка на развъждането на деца и обезпечаване на заплатен " фамилен отпуск " на чиновниците и служащите.

Байдън планува да бъдат отделени 258 милиарда $ за построяването на обществени жилища и да бъдат ориентирани още милиарди за битката против престъпността.

Президентът на Съединени американски щати дава обещание в границите на 10 години бюджетният недостиг на страната да бъде понижен с 3 трилиона $. Това би забавило, само че не би спряло повишаването на националния дълг на Съединени американски щати, който възлиза на 34,5 трилиона $, отбелязва Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Бюджетният недостиг ще възлезе на 1,8 трилиона $ през финансовата 2025 година, което се равнява на 6,1 на 100 от брутния вътрешен артикул (БВП) на Съединени американски щати. След това в границите на десетилетие ще спадне до 4 на 100 годишно, предвижда Белият дом. 

Проектът за бюджет за финансовата 2025 година е по-скоро политическо обръщение, ориентирано към гласоподавателите в навечерието на президентските избори в Съединени американски щати, които ще се проведат при започване на ноември, показват анализатори. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР