Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън за стрелбата в Колорадо: Местата за празнуване не трябва да се превръщат в терор

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в съобщи, че омразата не може да бъде толерирана, откакто петима души бяха убити, а други 25 бяха ранени при пукотевица в нощен клуб, посещаван от хомосексуалисти, в град Колорадо Спрингс, съобщи ДПА.

" Местата, които би трябвало да бъдат безвредни пространства за приобщаване и празнуване, в никакъв случай не би трябвало да се трансформират в места на гнет и принуждение. Но това се случва прекомерно постоянно. Не можем и не би трябвало да толерираме омразата ", сподели Байдън в свое изказване.

Полицията в Колорадо Спрингс заяви, че е получила позвънявания късно в събота вечер и е пристигнала в " Клуб Кю " в среднощ (07:00 ч. по Гринуич в неделя). Две минути по-късно служителите на реда задържали 22-годишен мъж, който също по този начин бил ранен.

" На мястото на случилото се бяха открити голям брой огнестрелни оръжия. Органите на реда към момента се пробват да открият на кого са принадлежали огнестрелните оръжия. По време на стрелбата обвиненият е употребявал дългоцевна винтовка ", се споделя в изказване на полицията.

Кметът на Колорадо Спрингс Джон Сътърс удостовери, че обвиненият е бил победен от " един или повече клиенти " на заведението, и добави, че " дейностите им са избавили животи ".

Байдън съобщи, че въпреки претекстът за нападението към момента да не е явен, " знаем, че през последните години ЛГБТ-общността е подложена на ужасяващо принуждение, провокирано от ненавист.

" Насилието с огнестрелно оръжие продължава да оказва опустошително и изключително тежко влияние върху ЛГБТ-общностите в нашата страна, а заканите от принуждение се усилват ", добави американският президент.

" Клуб Кю " е сломен от безсмисленото нахлуване против нашата общественост. Благодарим за бързите реакции на героичните клиенти, които надделяха стрелеца и сложиха завършек на това нахлуване, провокирано от ненавист ", съобщи заведението на страницата си във " Facebook ". 

Властите оповестиха, че най-малко седмина от 25-те ранени са в сериозно положение, съобщи Асошиейтед прес. Някои от тях са били ранени при опит да избягат и не е ясно дали всички жертви са били простреляни, сподели представител на полицията.

Стрелбата разсъни мемоари за клането през 2016 година в нощния клуб " Пулс " в Орландо, Флорида, при което починаха 49 души. В щата Колорадо се помнят няколко всеобщи убийства, в това число в гимназия " Колумбайн " през 1999 година, в киносалон в предградие на Денвър през 2012 година и в супермаркет в Боулдър предходната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР