Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън: Индия е колеблива в действията си срещу Русия


Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в сподели, че от страните членки на групата КУАД единствено Индия е " ненапълно неуверена " в дейностите си против Русия поради нашествието в Украйна, защото се пробва да балансира връзките си с Русия и Запада, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Докато другите страни членки на КУАД - Съединени американски щати, Япония и Австралия - постановиха наказания на съветски физически и юридически лица, Индия към момента се въздържа да глоби своя максимален снабдител на военна техника, отбелязва организацията. Индия прикани за прекъсване на насилието в Украйна, само че не осъди съветската инвазия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3049
" В отговор на тази експанзия ние демонстрираме обединен фронт от НАТО до Тихия океан ", сподели Байдън на бизнес конгрес, визирайки съветската експанзия в Украйна. " В КУАД, може би като се изключи Индия, която е леко неуверена по някои от въпроси, Япония е доста мощна, както и Австралия, във връзка с оправянето с експанзията на Путин ", добави той.

След виртуална среща на високо ниво сред министър председателите на Австралия и Индия през вчерашния ден индийското външно министерство съобщи, че Австралия схваща позицията на Индия по въпроса за Украйна и тя отразява нейната обстановка и съображения. Въпреки че през последните години Индия е непосредствен съдружник на Съединени американски щати, тя към момента разчита на Русия за непрестанно доставяне с оръжия и муниции на фона на опълчването с Китай по границата в Хималаите и непрекъснатото напрежение с Пакистан. Индия обмисля и дали да закупи още съветски нефт, откакто две индийски държавни компании неотдавна поръчаха 5 милиона барела. Индийски анализатори и чиновници в държавното управление показват, че европейски страни не престават да купуват горива от Русия, макар че обществено подлагат на критика Москва.

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд, която се среща с индийския външен министър през вчерашния ден, съобщи пред индийската телевизия ЕнДиТиВи, че Съединени американски щати не са поискали от сътрудници като Индия да спрат да купуват сила от Русия ненадейно. " Ясно казахме, че разбираме, че това не е нещо, което можете да прекратите неотложно, по същия метод, по който ясно информирахме нашите европейски съдружници, които към момента са прекомерно подвластни от съветска сила, че разбираме, че те също ще би трябвало последователно да се отдалечат от нея ", сподели тя в излъчено през днешния ден изявление. " Но това, което желаеме да създадем, е да работим дружно за намиране на различни източници. И тъкмо това се надяваме да създадем с Индия, без значение дали става дума за връзките в областта на сигурността, енергетиката и т. н. ", добави тя.

Нюланд сподели и че Вашингтон би могъл да помогне на Делхи да се снабди със руска отбранителна техника от други източници с изключение на Русия. " Ние поддържаме задоволяването на отбранителните потребности на Украйна дружно с сътрудниците и съдружниците ни по целия свят, в това число със руска техника ", сподели тя. " И това са нещата, които можем да създадем с Индия, до момента в който тя продължава да развива позицията си ", заключи Нюланд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР