Президентът на САЩ Джо Байдън заяви във вторник, че губернаторът

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви във вторник, че губернаторът
Коментари Харесай

Байдън: Куомо трябва да се оттегли, ако обвиненията в секстормоз бъдат доказани

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи във вторник, че губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо би трябвало да подаде оставка, в случай че следствието В най-обширните си мнения по отношение на обвиняванията, отправени от няколко дами против дългогодишния му съдружник от Демократическата партия и добави, че изказванията би трябвало да бъдат взети на съществено и да бъдат разследвани и това е в ход сега. Припомняме, че самият Байдън бе упрекнат в секстормоз през 90-те години от някогашна служителка по време на предизборната му акция, само че изказванията не бяха потвърдени.

Вицепрезидентът Камала Харис няколко пъти отклони въпроси по отношение на Куомо, до момента в който видни демократи желаеха губернаторът да се отдръпна.
 Повечето нюйоркчани не желаят нов мандат за Куомо
Повечето нюйоркчани не желаят нов мандат за Куомо

След като кавги раздрусаха ръководството му

Най-малко седем дами, някогашни служителки, упрекнаха губернатора в секстормоз на работното място. Куомо обаче неведнъж отхвърля да се отдръпна и отхвърля обвиняванията. Генералният прокурор Летиша Джеймс назначи външен юрист, който да проверява исковете, отправени против Куомо. Миналата седмица стартира следствие за импийчмънт на изказванията, които биха могли да доведат до отстраняването му.

Куомо също по този начин е изправен в домовете за остарели хора, които съгласно държавния прокурор са били понижени с към 50 %. Извънредните пълномощия на губернатора, свързани с пандемията на ковид,

Повечето регистрирани гласоподаватели в Ню Йорк, интервюирани в неотдавнашна анкета на университета Куинипиак, , които сега хвърлят сянка върху ръководството му. 59% не считат, че той би трябвало да се кандидатира за преизбиране, откакто мандатът му завърши идната есен.
 Куомо отхвърля да хвърли оставка, към този момент 5 дами го упрекват в принуждение
Куомо отхвърля да хвърли оставка, към този момент 5 дами го упрекват в принуждение

Настоява първо да се изчака следствието на прокуратурата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР