Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в обръщението си от

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в обръщението си от
Коментари Харесай

Русия изпада в международна изолация

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в обръщението си от Белия дом нощес, че към момента има време посредством дипломация да се предотврати " най-лошият сюжет " на кървава пълномащабна съветска инвазия в Украйна.

" Няма подозрение, че, тъй че ние сме наясно с провокациите, пред които сме изправени ", сподели Байдън.

" Въпреки това към момента има време да се предотврати най-лошият сюжет, който ще донесе неописуеми премеждия на милиони хора, в случай че се работи съгласно предложенията на дипломацията ".

Съединени американски щати ще продължат да доставят на Украйна " отбранителни " оръжия против съветското навлизане и ще разположат повече американски войски за укрепване на съдружниците на НАТО в Източна Европа.

" Разреших в допълнение напредване на американски сили и съоръжение, които към този момент са ситуирани в Европа, за подсилване на нашите балтийски съдружници - Естония, Латвия и Литва ", съобщи Байдън.

" Нека бъда явен, това са напълно отбранителни дейности от наша страна. "

Байдън анонсира и по този начин наречения " първи транш " от наказания против Русия, в това число стъпки за отнемане на страната от финансиране.

" Въвеждаме наказания във връзка с държавния дълг на Русия. Това значи, че отрязахме съветското държавно управление от западното финансиране ", съобщи Байдън.

Мерките ще бъдат ориентирани както против финансовите институции, по този начин и против съветския " хайлайф ", съобщи американският водач.

" Това е началото на съветското навлизане в Украйна ", съобщи Байдън, визирайки декларираните проекти на съветския президент Владимир Путин да изпрати войски надълбоко в района на Донбас.

Обединеното кралство не изключва опцията за нови наказания против Русия, в случай че спорът в Украйна ескалира. Това предизвестие насочи английският външен министър Лиз Тръс, като увери, че Лондон разполага с " дълъг лист " на хора, близки до съветското управление, за които се твърди, че са забъркани в сходни дейности.

" Неведнъж ние и нашите съдружници сме заявявали, че всяко по-нататъшно навлизане ще докара до тежки последствия. Сега Русия е решила да остави дипломацията настрани и ние имаме моралното право да покажем взаимност с Украйна и да демонстрираме, че когато споделяме нещо, го мислим съществено ", написа Тръс в колона, оповестена през днешния ден във в. " Таймс ".

" Наложихме най-строгия си режим на наказания против Русия. Нищо не може да бъде изключено. Първата вълна [на ограниченията] е ориентирана към лица и компании, които са най-близо до Кремъл ", изясни ръководителят на английското министерство на външните работи.

Вчера Борис Джонсън разгласи, че Лондон ще замрази активите на банка " Россия ", " Промсвязбанк ", " Индустриална спестовна каса ", " Генбанк " и Черноморската банка за развиване. На Генадий Тимченко и Борис и Игор Ротенберг бяха наложени персонални наказания. След това Джонсън беше подложен на критика както от съпартийци от Консервативната партия, по този начин и от опозицията, че е приложил прекомерно меки наказания по отношение на Русия.

Тръс увери, че английското държавно управление " има дълъг лист на тези, които са съучастници в дейностите на съветското управление ". Министърът повтори, че Лондон ще наложи наказания против съветските депутати, които са дали своят вот за признание на независимостта на Донецката и Луганската национална република (ДНР и ЛНР), и ще забрани всевъзможен бизнес с тези територии. В случай на ескалация тя заплаши да наложи възбрана за експорт на високотехнологични артикули за Русия, да наложи наказания върху съветския държавен дълг и търговия в опит да се изолира Русия от международната стопанска система.

Строги стопански наказания против Русия и обособени съветски олигарси оповестиха страните от Европейски Съюз, Канада, Япония и Австралия.

От своя страна министерството на външните работи на Русия прикани други страни да последват образеца ѝ и да признаят бунтовническите режими в Източна Украйна.

До момента единствено Никарагуа и Сирия, които обявиха, че поддържат решението на Москва да признае Донецк и Луганск за самостоятелни, макар че не е ясно дали ще последват образеца й.

Нито една друга страна не признава за в този момент самопровъзгласилите се национални републики - макар че различен подкрепян от Русия разколнически район, Южна Осетия, даде поддръжката си за сепаратистите още през 2015 година

Комунистическото държавно управление на Куба упрекна Запада, че води " пропагандна война " против Москва.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР