Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в ексклузивно интервю за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в ексклузивно интервю за
Коментари Харесай

Байдън: Путин сериозно сбърка с нахлуването си в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в извънредно изявление за CNN, че съгласно него съветският президент Владимир Путин е разумен политик, който съществено е сбъркал с нахлуването в Украйна.

Пълното изявление, което Байдън даде на журналиста Джейк Тапър, ще бъде излъчено довечера.

През последните няколко месеца западните водачи разискват какви стъпки може да предприеме Владимир Путин след неуспехите на съветската войска в Украйна .

Миналата седмица Байдън предизвести, че рискът от " нуклеарен Армагедон " е достигнал най-високата си точка от 60 години насам.

В изявление за CNN Байдън назова задачите на съветския президент в Украйна смешни.

" Слушайте какво споделя. Ако чуете речта, която произнесе откакто взе решението [да нахлуе], той приказва за това, че ще бъде водач на Русия, който ще сплоти всички рускоговорящи . Просто го намирам за ирационално ", споделя той.

Според Байдън Путин неправилно е считал, че украинците ще се подчинят на съветската войска. Това беше илюзия, която беше опровергана от гневната опозиция на украинците.

" Мисля, Джейк, че той си е мислел, че ще бъде посрещнат с отворени прегръдки, че това е домът на Майка Русия в Киев и че ще бъде добре пристигнал там. Мисля, че той просто изцяло се е объркал ", сподели Байдън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР