Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в четвъртък, че Русия

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в четвъртък, че Русия
Коментари Харесай

Байдън към Путин: Ще говорим тихо и ще носим голям Джавелин

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в четвъртък, че Русия приготвя почвата за идната фаза на войната си в Украйна и пренасочва акцията си за завладяване на нови територии в Източна Украйна. Президентът съобщи, че войната се намира в " сериозен интервал ", което прави западната военна помощ още по-важна.

Това разяснява Си Ен Ен.

Съединени американски щати изпращат спомагателна военна помощ за Украйна в размер на 800 млн. $, разгласи Байдън в изявление от Белия дом, като изясни, че този нов пакет включва тежки артилерийски оръжия, десетки гаубици - оръжия с по-дълъг обхват - и 144 000 боеприпаса.
 Байдън ще разгласи нови 800 милиона $ помощ за Украйна
Байдън ще разгласи нови 800 милиона $ помощ за Украйна

С това общата военна помощ за Украйна ще надвиши три милиарда $

Подчертавайки значимостта на помощта за Украйна, президентът перифразира прочут откъс на някогашния президент Теодор Рузвелт: " Понякога ще приказваме безшумно и ще носим огромно копие, тъй като изпращаме и доста от тях ". Байдън имаше поради противотанкова ракета " Джавелин ", която Съединени американски щати са дали на украинската войска.

" Не знаем какъв брой дълго ще продължи тази война, само че с наближаването на двумесечния период знаем ето какво: Руският президент Владимир Путин не съумя да реализира огромните си упоритости на бойното поле. След седмици на обстрелване на Киев, Киев към момента стои ", сподели Байдън.
 Какво би станало, в случай че Русия употребява тактически нуклеарни оръжия в Украйна
Какво би станало, в случай че Русия употребява тактически нуклеарни оръжия в Украйна

Това е примерна симулация

" Президентът Зеленски и неговото демократично определено държавно управление към момента са на власт, а украинските въоръжени сили, към които се причислиха доста смели украински жители , попречиха на Русия да завладее страната им. "

Ако бъде утвърден от Конгреса, този финален пакет ще значи, че Съединени американски щати са отделили почти 3,4 милиарда $ за подкрепяне на Украйна от началото на съветската инвазия в края на февруари. Миналата седмица Съединени американски щати оповестиха още един пакет за помощ в региона на сигурността на стойност към 800 млн. $.

Президентът разгласи и нова стратегия, наречена " Обединяващи се за Украйна ", която ще обезпечи опростена процедура за украинските бежанци, искащи да дойдат в Съединени американски щати. Байдън даде обещание да одобри до 100 000 украинци, бягащи от съветската инвазия.
 За Германия няма табута за оръжията, нужни на Украйна
За Германия няма табута за оръжията, нужни на Украйна

Всеки ден е от голяма важност, припомня Аналена Бербок

Програмата за филантропично предварително освобождение ще изисква украинците, които желаят да влязат в Съединени американски щати, да бъдат спонсорирани от американски жител или физическо лице, което ще включва организации за презаселване и организации с нестопанска цел.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР