Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в четвъртък, че 11

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в четвъртък, че 11
Коментари Харесай

Ураганът Айда отне 11човешки живота в Ню Йорк и Ню Джърси

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в четвъртък, че 11 души са починали в Ню Йорк и Ню Джърси вследствие на урагана Айда, който в следствие понижи силата си до тропическа стихия.

Междувременно управляващите в Ню Йорк оповестиха, че броят на починалите при наводненията там към този момент е 13, оповестява Франс прес. 9 души са изгубили живота си в Ню Йорк, а четирима други в Елизабет таун, Ню Джърси.

В телевизионно послание Байдън означи, че Айда, която е петата най-силна стихия в историята на Съединени американски щати, е предизвикала повече превалявания в Ню Йорк за един ден, в сравнение с градът нормално вижда през целия месец септември.
Президентът на Съединени американски щати съобщи, че са мобилизирани 6000 души от Националната армия, с цел да окажат помощ при възстановителните работи в американския юг след бурята Айда. Той акцентира нуждата от бързо възобновяване на подаването на електрическа енергия и питейна вода.

Говорейки за обстановката в Луизиана и Мисисипи, които също бяха мощно наранени от урагана, президентът на Съединени американски щати съобщи, че държавното управление употребява най-новите технологии за възобновяване на зареждането и услугите за мобилни телефони допустимо най-скоро.
Утре се чака Байдън да посети щата Луизиана, където Айда се стовари предходната неделя, когато беше вихър от четвърта степен по скалата Сафир-Симпсън със скорост напразно над 240 километра в час.

В днешното си послание към нацията Байдън добави, че неговата администрация също по този начин работи за увеличение на наличността на газ и "облекчаване на натиска " върху цените на газта в Съединени американски щати.
Според него "екстремните стихии ", които удариха страната, демонстрират сериозността на климатичната рецесия, пред която е изправен светът.

"Това заличаване е на всички места, това е въпрос на живот и гибел ", предизвести Байдън, само че настоя, че е "уверен, че ще го посрещнем ".

Американският президент добави, че ще призове Конгреса да предприеме дейности по своя проект за по-добро строителство (Build Back Better) и по този метод да разреши рационализация на пътища, канализационни и дренажни системи и електрически мрежи, с цел да се подсигурява, че те са "по-устойчиви " на фона на естествени бедствия.

"Нищо не надвишава нашите благоприятни условия, когато работим дружно “, заключи той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР