Президентът на САЩ Джо Байдън заяви пред 60 минути на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви пред 60 минути на
Коментари Харесай

Байдън: Решението ми да се кандидатирам отново не е окончателно

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи пред " 60 минути " на телевизия Си Би Ес, че въпреки да има намерение да се кандидатира за преизбиране през 2024 година, решението към момента не е дефинитивно, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Вижте, в случай че ви кажа, че ще се кандидатирам още веднъж, внезапно в играта влизат цялостен набор от неща, които би трябвало... условия, които би трябвало да трансформира и да направя ", сподели Байдън в отговор на въпрос за евентуалния си блян към нов мандат. " По отношение на изборните закони е доста рано да се взема такова решение. Аз съм огромен обожател на ориста. И по този начин, това, което върша, е, че си правя работата. Ще свърша тази работа. И в границите на времето, което има смисъл, след този идващ избирателен цикъл тук, преминавайки в идната година, да направя преценка какво да върша. "

Запитан дали самичък взима такива решения, Байдън отговори: " Вижте, моето желание, както споделих първоначално, е, че ще се кандидатирам още веднъж. Но това е единствено желание. Но дали е твърдо решение да се кандидатирам още веднъж? Това следва да се види. "

Президентът също съобщи, че се надява да резервира контрола над Камарата на представителите и Сената на междинните избори през ноември.

Байдън е най-възрастният висш главнокомандващ в историята на страната, показва Си Би Ес, заради което водещият на " 60 минути " му задава въпрос за годността му за тази работа.

" Погледнете ме. И почтено казано, това е всичко, което мисля. Гледайте ме. Ако смятате, че нямам нужното равнище на сила или заостреност на мозъка, тогава, знаете ли, това е едно. Друго нещо е, че просто наблюдавате и, знаете ли, съблюдавам графика си. Правете това, което върша. Мисля, че, знаете ли, не... когато седнал съм с нашите съдружници от НАТО и ги държа дружно, не ги карам да споделят: " Чакай малко, на какъв брой... на какъв брой години си? "

" Уважавам обстоятелството, че хората биха споделили: " Ти си остарял " ", продължи президентът. " Но мисля, че това е обвързвано с това какъв брой сила имаш и дали работата, която вършиш, е такава, която подхожда на това, което всеки човек на всякаква възраст би могъл да прави. "

Байдън беше запитан и за възходящите опасения, че напъните на Русия да завладее Украйна могат да вдъхновят китайския водач Си Цзинпин да нападне Тайван. Островът е приет от Съединени американски щати като част от Китай, само че има лично демократично държавно управление.

Отговорът на президента беше, че силите на Съединени американски щати ще отговорят, " в случай че в реалност има невиждана офанзива ".

По-късно представители на Белия дом обявиха, че формалната политика на Съединени американски щати не се е трансформирала, и не споделиха дали американските сили ще бъдат призовани да пазят Тайван. Байдън и преди е правил това изказване, само че изказванията идват във все по-напрегнат миг за американско-китайските връзки, изключително след пътуването на ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси до Тайван.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР