Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес, че решението на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес, че решението на
Коментари Харесай

Джо Байдън: САЩ ще защитават всеки сантиметър от НАТО

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи през днешния ден, че решението на Русия да приключи действието на контракта за понижаване на нуклеарните оръжия с Вашингтон е " огромна неточност ", се споделя в изказване на Белия дом.

Запитан от кореспондент за реакция на решението на Русия да приключи действието на Договора за Нов СТАРТ, Байдън отговори: " огромна неточност ". Той приказва преди срещата си с източноевропейските водачи във Варшава.

Вчера по време на речта си пред Федералното заседание съветският президент Владимир Путин разгласи, че Русия приключва присъединяване си в пакта за надзор на въоръженията със Съединени американски щати, напомня БГНЕС. Руският водач съобщи, че Москва не може да одобри американските инспекции на нуклеарните си обекти по силата на пакта, до момента в който Вашингтон и неговите съдружници от НАТО намерено афишират за цел провалянето на Русия в Украйна.

По-късно от Министерство на външните работи прецизираха, че Москва ще продължи да съблюдава рестриктивните мерки за нуклеарните бойни глави, наложени от контракта Нов СТАРТ „ в границите на виталния цикъл на контракта ".

Двете камари на съветския парламент към този момент гласоподаваха за преустановяване на контракта.

Джо Байдън се среща през днешния ден във Варшава с водачите на Букурещката деветка (Б9) - група от страни в най-източните елементи на алианса НАТО и най-близо до Русия.

Алиансът включва България, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния и Словакия.

Преди диалозите си с водачите от Б9 Байдън съобщи, че Съединени американски щати ще пазят " безусловно всеки сантиметър от НАТО ".

Държавите от Б9 са " фронтовата линия " на груповата защита на НАТО, както и " за свободата на демокрациите в Европа и по света ".

Той съобщи, че Съединени американски щати неведнъж са се засилили, с цел да дават сериозна помощ за сигурността на Украйна, както и сериозна поддръжка за " безусловно милиони " бежанци.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР