Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че ще обсъди с

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че ще обсъди с
Коментари Харесай

Байдън ще обсъди със Зеленски исканията на Украйна за оръжия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че ще разиска с президента Володимир Зеленски последните претенции на Украйна за съвременни оръжия за отбрана на страната против експанзията на Русия.

" Ще беседваме ", съобщи Байдън пред кореспонденти, откакто отговори с изрично " не " на въпроса дали поддържа изпращането на изтребители F-16 в Украйна.

Съединените щати са най-големият снабдител на оръжия за Украйна година след съветската инвазия. Коалиция от други западни страни също изпраща оръжия, вариращи от пушки до бронирани транспортни средства и артилерия.

Въпреки това, защото Русия не демонстрира признаци на закъснение в опустошаването на прилежаща Украйна, Зеленски насочва апели за все по-мощни и модерни оръжия.

Неотдавна Съединени американски щати и Германия се съгласиха да изпратят съвременни танкове, следвайки образеца на Англия.

Сега Украйна упорства за изтребители и ракети с отдалечен обхват, които биха могли да поразяват съветски цели надалеч зад фронтовата линия.

Във вторник полският заместник-министър на защитата Войчех Скуркевич съобщи пред Агенция Франс Прес, че Полша - основен състезател в западната коалиция, сега не води " публични полемики " за прекачване на свои F-16 на Украйна. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР