Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че руският президент Владимир

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че руският президент Владимир
Коментари Харесай

Джо Байдън: Путин е решил да нахлуе в Украйна, нападението може да се случи в следващите дни

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че съветският президент Владимир Путин е решил да нахлуе в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Приромняме, че американският президент бе споделил, че Русия ще нападне Украйна тази сряда, само че това по този начин и не се случи.

" Към този миг, аз съм уверен, че той е взел решение да нахлуе ", сподели Байдън пред кореспонденти във Вашингтон. " Имаме съображение да считаме по този начин ", добави той и се базира на американски разследващи оценки.

Байдън повтори, че нападението може да се случи в " идващите дни ".

" Смятаме, че те ще атакуван столицата на Украйна Киев, град с 2,8 милиона почтени хора ", съобщи президентът на Съединени американски щати в Белия дом.

Вашингтон няма да изпраща войски в Украйна, само че ще продължи да я поддържа, сподели той.

Дипломацията остава допустима, до момента в който няма инвазия, добави Байдън.

На фона на взаимните обвинявания сред Русия и Украйна за спираловидно възходящото напрежение той сподели, че всеки опит Украйна да бъде показана като агресор, който предизвика Русия, " опонират на обикновената логичност ".

Американският президент съобщи, че Москва не е съумяла да разедини Запада в украинската рецесия.

Байдън сподели това след телефонен диалог с водачите на Канада, Франция, Германия, Италия, Полша, Румъния, Англия, Европейски Съюз и НАТО, заяви Белият дом.

Лидерите дадоха обещание да продължат с дипломацията, като в същото време се приготвят да създадат бързо и в съгласие по този начин, че Русия да заплати икономическа цена, в случай че избере изостряне на спора, се споделя в публикуваното от американското президентство известие за диалога.

Те са разискали и старания за гарантиране на защитата и сигурността на източния фланг на НАТО, съобщи Белият дом.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова отговори на думите на Байдън за обстановката към Украйна и го упрекна, че е пренебрегнал ситуацията на жителите на Донбас, съобщи ТАСС.

" Най-чудовищното е, че нямаше нито дума за същинското състояние на гражданското население в Донбас. Няма хора, няма проблем ли? ", написа тя в своя канал в чат приложението Телеграм.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР