Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че повишаването на цените

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че повишаването на цените
Коментари Харесай

Байдън хвърли вината за цените на газа и кризата с храните върху Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че повишението на цените на газа и дефицитът на храна по света се дължат на съветската инвазия в Украйна.

" В последна сметка повода за повишението на цените на газа е Русия. Русия, Русия, Русия. Причината за продоволствената рецесия е Русия ", съобщи Байдън по време на конференция на срещата на върха на НАТО в Мадрид.

Русия блокира украинските черноморски пристанища, като не разрешава експорт на зърно от един от главните региони за произвеждане на зърно в света, отбелязва CNN.

" Освен това вкъщи... Освободих един милион барела нефт дневно от нашия петролен запас и в допълнение към това, че накарах други страни да продължат, общо 240 милиона барела нефт за освобождение от стратегическия петролен запас, номер едно. Второ, попитах Конгреса дали ще се заеме с краткотрайното унищожаване на налога върху бензина на бензиностанциите и трето, дали ще изиска от щатите да създадат същото. Ако създадем тези неща, се счита, че в случай че Конгресът и щатите се съгласят, на следващия ден ще можем да понижим цената на петрола с към един $ на галон на помпата в този диапазон ", сподели той и добави, че това ще донесе " неотложно облекчение ".

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР