Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че не се притеснява

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че не се притеснява
Коментари Харесай

Байдън не се притеснява от ядрени изпитания на Пхенян, докато е в Азия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че не се тормози от дейности, които може да предприеме Северна Корея по време на неговото посещаване в прилежащата Южна Кория, в това число вероятни нуклеарни тествания. Причината е, че американската страна е измислила отговор на всяка стъпка на Пхенян.

" Ние сме подготвени за всичко, което прави Северна Корея. Измислили сме отговор на всичко, което те била създали. Така че не се тормозя, в случай че това имате поради ", сподели той в отговор на въпрос на съпътстваща го в Сеул журналистка, която попита дали се безпокои от евентуални нуклеарни тествания по време на пътуването му в района.

Поводът са думите на помощните на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан за това, че Съединени американски щати не изключват провокация, нуклеарно или ракетно изиптание от страна на Северна Кория по време на пътуването на Байдън в Азия.

Американският президент дойде в петък в Южна Кория за тридневно посещаване. В събота той с срещна южнокорейския водач Юн Сук-йол, а в неделя ще отпътува за Япония.

Байдън похвали желанието на автомобилната компания " Хюндай " да влага минимум 10 милиарда $ за производството на електрически автомобили и в други технологии в Съединени американски щати, съобщи АП.

Преди да отпътува за Япония, Байдън се срещна с президента и основен изпълнителен шеф на " Хюндай мотър къмпани " Джехун " Джей " Чан във връзка подписаното съглашение, което включва 5.5 милиарда $ за цех за електроавтомобили и акумулатори в щата Джорджия. " Електрическите коли са нещо положително за нашите климатични цели, само че са положително и за работните места ", сподели американският президент и добави: " Те са положително и за бизнеса ". Чан сподели, че неговата компания ще вложи други пет милиарда $ в изкуствен интелект за самостоятелни транспортни средства и други технологии.

Очаква се заводът на " Хюндай " в Джорджия да има 8100 служащи и да създава до 300 хиляди автомобила годишно. Плановете са построяването на завода да стартира при започване на идната година, а производството - през 2025 година

Ден по-рано – в петък, Байдън посети и цех за чипове на производителя на електроника " Самсунг ", който възнамерява за построи индустриална мощ в Тексас за 17 милиарда $.

Големите вложения на южнокорейски компании в Съединени американски щати са отражение на наклонността по какъв начин страните с дългогодишни военни връзки минават към по-широко икономическо партньорство, означи АП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР