Президентът на САЩ Джо Байдън защити неотдавнашното си остро публично

...
Президентът на САЩ Джо Байдън защити неотдавнашното си остро публично
Коментари Харесай

Байдън стои зад думите си, че Си Цзинпин е „диктатор“ и не се притеснява от последствията

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън отбрани неотдавнашното си остро обществено изказване по адрес на Китай, в това число че президентът Си Цзинпин е деспот. По думите му, то няма да има никакво негативно отражение върху американско-китайските връзки и добави, че към момента чака скоро да се срещне със Си, съобщи Асошиейтед прес. „ Не бих трансформирал изключително казаното “, сподели Байдън в отговор на журналистически въпрос дали продължава да стои зад думите си.

Това изявление, което провокира формален митинг от страна на Китай, породи ново напрежение сред двете страни единствено дни след края на посещаване на държавния секретар Антъни Блинкън в Пекин, което имаше за цел да стабилизира връзките и да усъвършенства двустранния разговор.

Но Байдън явно не се тормози от казаното. „ Очаквам да се срещна с президента Си в даден миг в бъдещето, в краткосрочното бъдеще. И не считам, че от това са настъпили някакви действителни последици “, сподели той.

Поредният му изострен жест по отношение на Китай беше изработен същия следобяд, в който посрещна индийския министър-председател Нарендра Моди в Белия дом за диалози, които имаха за цел не на последно място да укрепят съюза сред двете страни, в това число предвид на общия им съперник Пекин.

Само часове по-рано китайското посолство в Съединени американски щати съобщи, че е изразило формален митинг. Китайският дипломат Се Фън е споделил пред високопоставени представители на Белия дом и Държавния департамент, че Вашингтон би трябвало да предприеме съществени дейности за справяне с отрицателното отражение от казаното от Байдън или в противоположен случай „ да понесе всички последици “ от думите му.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР