Президентът на САЩ Джо Байдън започна днес поредица от разговори

...
Президентът на САЩ Джо Байдън започна днес поредица от разговори
Коментари Харесай

Президентът Байдън се обади по телефона на безработна американка, за да я окуражи

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън стартира през днешния ден поредност от диалози с елементарни американци, като се обади по телефона жена от Калифорния, останала без работа поради пандемията, в опит да се ангажира по-последователно с проблемите на редовите хора, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Белият дом популяризира 2,5-минутно видео на телефонния диалог на президента с дамата, разпозната като Мишел.

Белият дом стартира нова активност, с цел да може президентът да поддържа връзка директно и постоянно с американците, разгласи президентската администрация. След като през юли изгубила работата си във компания за облекло, Мишел писала на Байдън. Той прочел писмото и след това решил да ѝ се обади.

Millions of Americans like Michele have been laid off due to Коронавирус and are in need of direct relief. She wrote a letter to President Biden to share her story. He called to check in.
— The White House (@WhiteHouse)
Американката от Роузвил сподели на Байдън, че претърпяла "труден интервал " в търсене на нова работа. 78-годишният Байдън, който беседва с дамата от бюрото си в Овалния кабинет, отговори, че неговият татко обичал да споделя, че работата е на първо място достолепие и почитание, а освен заплата.

Президентът описа за лансирания от него оздравителен проект на стойност 1,9 трилиона $, в който е планувано хора като Мишел да получат по 1400 $, както и друга икономическа помощ за физически лица и дребни бизнеси. Байдън посочи още, че от дълго време повтаря, че концепцията, че бизнесът може да продължи да работи и да процъфтява, без да е овладяна пандемията, просто не е състоятелна.

Толкова се радваме, че се занимавате с това, отговори Мишел и добави, че нейните родители ще се имунизират против COVID-19.

Телефонният диалог с Мишел е опит на Байдън да поддържа връзка директно с американци, макар рестриктивните мерки на пътуванията поради пандемията, осведоми Българска телеграфна агенция.

Прессекретарят на Белия дом Джен Саки напомни, че има отдавнашна традиция президентът да се изрича по този метод. Тя загатна "разговорите край камината " на Франклин Рузвелт и седмичните радиообръщения на Роналд Рейгън. Саки добави, че седмичните обръщения на президента Байдън ще се популяризират по разнообразни канали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР