Президентът на САЩ Джо Байдън втвърди тона в телефонен разговор

...
Президентът на САЩ Джо Байдън втвърди тона в телефонен разговор
Коментари Харесай

Байдън призова за деескалация на конфликта между Израел и палестинските групировки в Ивицата Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън втвърди тона в телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху. Той изиска деескалация на спора сред Израел и палестинските групировки в Ивицата Газа още през днешния ден за преустановяване на огъня, предава Франс прес, като се базира на Белия дом.

След деветата поредна нощ на принуждение израелските въздушни удари в линията Газа се ускориха. Израел споделя, че чака " подобаващ миг ", с цел да спре бомбардировките в палестинския анклав.

Най-малко 219 души, измежду които 63 деца, бяха убити при израелските удари в Газа, по данни на локалните управляващи в крайбрежната територия, следена от ислямисткото придвижване Хамас. При ракетния обстрел по Израел починаха 12 индивида, отбелязва Агенция Франс Прес.

Франция води доста интензивни диалози със Съединените щати, с цел да ги убеди да не пречат на приемането от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на резолюция, призоваваща за преустановяване на насилието, сподели представител на френското държавно управление, представен от Асошиейтед прес. Проектът бе препоръчан от Франция взаимно с Египет и Йордания. Парламентът на Арабската лига се събра на изключително съвещание през днешния ден, с цел да изрази взаимност с палестинците и да осъди израелските удари в Газа.

Палестинският президент Махмуд Абас упрекна Израел, че прави в крайбрежния анклав " проведен държавен тероризъм и военни закононарушения ", наказуеми съгласно интернационалното право. В телевизионно послание той даде обещание палестинската самостоятелна власт да съди виновниците в интернационалните трибунали.
Германският министър на външните работи Хайко Маас ще посети на следващия ден Израел и Рамала, на окупирания Западен бряг, за срещи с израелски и палестински водачи, в опит да издейства деескалация на насилието, заяви негов представител, представен от Франс прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР