Президентът на САЩ Джо Байдън, въпреки пълната си подкрепа за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън, въпреки пълната си подкрепа за
Коментари Харесай

Axios: Байдън печели време, докато Израел се подготвя за наземна операция в Ивицата Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, макар цялостната си поддръжка за Израел и желанието му да удари бойците на " Хамас ", методично отсрочва плануваното навлизане в Газа , написа порталът Axios, базирайки се на американски публични лица.

Байдън употребява визитите на американски чиновници в Израел (включително ), с цел да завоюва време. Той също по този начин обясни, че Америка не желае Израел да работи импулсивно или без да зачита ползите на Съединени американски щати.

, с цел да се ограничи филантропичната рецесия и всеобщата реакция по света. Той също по този начин желае към 500 американски жители, хванати в капан в Ивицата Газа, да се измъкнат, преди боевете да се засилят.

Той се нуждае от повече време, за да ускори военното наличие на Съединени американски щати в Близкия изток на фона на възходящите страхове, че Иран или подкрепяните от Иран групировки ще атакуван Израел.

Байдън се притеснява, че една импулсивна офанзива против Ивицата Газа ще докара Израел до дълга, кървава градска война, която може да отнеме живота на десетки хиляди хора, без да унищожи " Хамас " .

И най-после, написа Axios, американският президент желае да завоюва време за израелския министър председател Бенямин Нетаняху, който има свои лични аргументи да се колебае.
 Си Ен Ен: Съединени американски щати предизвестяват Израел против огромни сухопътни интервенции, спомняйки си за Ирак
Си Ен Ен: Съединени американски щати предизвестяват Израел против огромни сухопътни интервенции, спомняйки си за Ирак

Американски специалисти споделят собствен опит от Мосул и Фалуджа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР