Президентът на САЩ Джо Байдън в понеделник ще изложи подробно

...
Президентът на САЩ Джо Байдън в понеделник ще изложи подробно
Коментари Харесай

Байдън отделя 42 милиарда долара за интернет за всеки американец до 2030 година

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в понеделник ще изложи в детайли по какъв начин инвестиция от 42 милиарда $ за разширение на достъпа до интернет ще бъде разпределена сред 50-те щата на страната му, в опит да се даде на всички американци достъп до високоскоростен широколентов интернет до 2030 година , предава Ройтерс.

Този ход ще сложи началото на втория стадий от обиколката на Байдън, наблягайки по какъв начин законодателството, признато от Конгреса през първата половина на неговия мандат, ще засегне елементарните американци, докато кампанията му за преизбиране набира скорост.

" Имаме историческа опция тук да създадем същинска разлика в живота на хората и да се уверим, че даването на този капацитет е това, което имаме за цел всеки ден и да подсигуряваме, че хората усещат това на кухненската си маса, в своите общности, в задните им дворове ", сподели шефът на кабинета на Белия дом Джеф Зиентс.

Зиентс съпостави напъните за широколентов интернет с напъните на президента Франклин Рузвелт през 1936 година да придвижи електричество в селските региони на Америка . Администрацията пресмята, че има към 8,5 милиона места в Съединени американски щати, които нямат достъп до широколентови връзки.

Компании за широколентов достъп като Verizon, Comcast, Charter Communications и AT&T не са склонни да дават достъп до едва обитаеми селски общности, защото вложенията са скъпи и районите не оферират доста клиенти. Липсата на широколентов достъп притегли вниманието по време локдауните поради COVID-19 , което принуди учениците да учат онлайн.

Администрацията на Байдън ще разгласи каква част от 42-те милиарда $ финансиране ще получи всеки щат по Програмата за широколентов достъп и разрастване, въз основа на неотдавна оповестена карта на покритието на Федералната комисия по връзките, която разказва " белите петна " в широколентовия достъп.

Очаква се щатите да показват първични проекти по-късно тази година, които ще отключат 20% от финансирането. След като проектите бъдат финализирани, което може да стане чак през 2025 година, останалите пари ще бъдат дадени.

Байдън също е подготвен да изнесе " огромна икономическа тирада в сряда в Чикаго ", излагайки по този начин наречената " Байдъномика ", съгласно информация от старши съветниците Анита Дън и Майк Донилон за демократите в Конгреса и други съдружници.

Речта ще се концентрира върху опитите на Байдън да построи стопанска система, като се концентрира върху междинната класа, а не върху богатите. Съветниците означиха, че стопанската система е добавила повече от 13 милиона работни места, откогато Байдън встъпи в служба, в това число близо 800 000 работни места в производството.
 Тръмп: Ще спася Съединени американски щати от кошмарната инфлация на Байдън
Тръмп: Ще спася Съединени американски щати от кошмарната инфлация на Байдън

Страната била превзета от дълбоката държава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР