Президентът на САЩ Джо Байдън в четвъртък нарече Китай бомба

...
Президентът на САЩ Джо Байдън в четвъртък нарече Китай бомба
Коментари Харесай

Байдън нарече Китай „бомба със закъснител“ поради икономически проблеми

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в четвъртък назова Китай " бомба със закъснител " поради икономическите му провокации и сподели, че страната е в неволя заради слабия напредък.

„ Те имат някои проблеми. Това не е добре, тъй като когато неприятните хора имат проблеми, те вършат неприятни неща “, сподели Байдън на политическа акция за набиране на средства в Юта. Забележките на Байдън напомняха на мнения, които той направи на друго събитие за набиране на средства през юни, когато назова президента Си Дзинпин „ деспот “. Китай дефинира изявленията като провокация.

Тези мнения пристигнаха малко откакто държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен приключи посещаване в Китай, ориентирано към стабилизиране на връзките, които Пекин разказа като най-ниската си точка от установяването на публични връзки през 1979 година

Потребителският бранш на Китай изпадна в дефлация и фабричните цени продължиха да падат през юли. Китай може да навлезе в епоха на доста по-бавен стопански напредък със застоялост на потребителските цени и заплати, контрастиращи с инфлацията на всички места по света.

„ Китай е в неволя “, сподели Байдън в четвъртък. Той сподели, че не желае да наранява Китай и желае рационални връзки със страната.

В сряда Байдън подписа изпълнителна заповед, която ще забрани някои нови американски вложения в Китай в чувствителни технологии като компютърни чипове. Китай, който има втората по величина стопанска система в света, съобщи, че е " съществено угрижен " за заповедта и си резервира правото да предприеме ограничения.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР