Президентът на САЩ Джо Байдън твърди, че Украйна няма да

...
Президентът на САЩ Джо Байдън твърди, че Украйна няма да
Коментари Харесай

Путин: Президентът на САЩ твърди, че Украйна няма да бъде приета в НАТО утре

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън твърди, че Украйна няма да бъде призната в НАТО " на следващия ден ", само че сходен мораториум е единствено осъществяване на проектите на Алианса, а не отстъпка на Русия. Това сподели съветският президент Владимир Путин на съвещание на Съвета за сигурност, предава

" Просто приказвам с моите сътрудници за това. И американският ми сътрудник увери, че Украйна няма да бъде призната в НАТО " на следващия ден ". Освен това е вероятен някакъв мораториум ", сподели съветският водач.

Въпреки това, продължи той, НАТО просто има вяра, че Украйна към момента не е подготвена да се причисли към алианса.

" Затова отговорът ми беше елементарен: ние имаме вяра, че това не е отстъпка за нас. Това е просто осъществяване на вашите проекти. Смятате, че би трябвало да изчакате и да подготвите Украйна за присъединение към НАТО. Направете го ", добави Путин.

Според Путин, в случай че Украйна бъде призната в НАТО, заканите за сигурността на Русия ще се усилят.

„ Ако Русия е изправена пред такава опасност като приемането на Украйна в Северноатлантическия алианс, НАТО, тогава заканите за страната ще се усилят неведнъж “, сподели Путин, припомняйки член 5 от Северноатлантическия контракт, „ от който е ясно е, че всички страни от Алианса би трябвало да се бият на страната на един от неговите членове, в случай че той бъде подложен на каквато и да е експанзия “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР