Президентът на САЩ Джо Байдън ще пристигне утре на визита

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще пристигне утре на визита
Коментари Харесай

Байдън заминава на посещение в Израел

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще дойде на следващия ден на аудиенция в Израел за диалози с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и ще даде ясно да се разбере, че еврейската страна има право да се пази, разгласи през днешния ден американският държавен секретар Антъни Блинкън.

Блинкън съобщи, че след обстойни диалози с Нетаняху Байдън ще удостовери солидарността на Съединени американски щати с Израел, който се чака да предприеме сухопътна офанзива в Газа.

Еврейската страна се заканва да унищожи групировката „ Хамас “, която ръководи Газа, откакто на 7 октомври бойци на групировката нахлуха в Израел и убиха 1300 души, най-вече цивилни, в най-смъртоносния ден в 75-годишната история на страната.

Байдън ще съобщи ясно, че „ Израел има право и даже обвързване да пази своя народ от „ Хамас “ и други терористи и да предотврати бъдещи офанзиви “, съобщи Блинкън пред кореспонденти след часове на диалози с израелското военновременно държавно управление в Тел Авив. По време на срещата той беше заставен да се укрие в бункер в продължение на пет минути, когато зазвучаха сирените.

Блинкън сподели, че Израел ще осведоми Байдън за военните си цели и за това по какъв начин ще организира интервенциите „ по метод, който да сведе до най-малко жертвите измежду цивилното население и да даде опция за постигане на филантропична помощ до цивилното население в Газа по метод, който не облагодетелства „ Хамас “.

Съединени американски щати и Израел се споразумяха да разработят проект, който ще даде опция за даване на филантропична помощ от страните донори и многостранните
организации, която да доближава до цивилното население в Газа, сподели Блинкън.

След визитата си в Израел Байдън ще замине на посещаване в Йордания, където ще се срещне с йорданския крал Абдула Втори, египетския президент Абдел Фатах ас Сиси и президента на Палестинската автономност Махмуд Абас, заяви представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби.

 

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР