Президентът на САЩ Джо Байдън ще обяви нови санкции срещу

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще обяви нови санкции срещу
Коментари Харесай

Байдън обявява забрана за внос на руски петрол, газ и въглища?

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще разгласи нови наказания против Русия, заяви Белият дом.
Информацията съобщи spiegel.online, като се базира на международните организации.

Белият дом популяризира през днешния ден, 8 март, обновена ежедневна стратегия на президента, в която е добавена изява на Байдън. Бе обявено, че американският президент ще разгласи ограничения „ с цел да продължи да държи Русия виновна за непредизвикана и неоправдана война против Украйна “.

Американските медии оповестиха, че се чака Байдън да разгласи възбрана за импорт на съветски нефт. Според организация Bloomberg ще бъде неразрешен и вносът на полутечен природен газ и въглища от Русия.
Забраната явно ще бъде наложена без да се чака присъединение на европейските сътрудници, които са по-зависимо от съветските енергийни източници. Решението обаче е взето след съвещания с тях.

Припомняме, че в Народното събрание през днешния ден министър председателят Кирил Петков акцентира, че държавното управление няма да поддържа наказания против Русия, които са неизгодни за страната ни. Това бе отговор на въпрос, обвързван с оповестеното през вчерашния ден от него пред организация Ройтерс, че България може да желае изключение от глобите на Европейския съюз за съветски нефт и газ.

Очаква се Байдън да разгласи мярката по-късно през днешния ден.
Миналата година съгласно Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати (EIA) Русия е третата най-важна страна за американския импорт на недопечен нефт и петролни артикули и се подрежда след Канада и Мексико. Вносът от Русия, в размер от 672 000 барела (159 литра всеки) дневно, съставлява съвсем осем % от целия импорт на Съединени американски щати в тази продуктова категория.

Заради войната в Украйна набъбна натискът върху държавното управление на Съединени американски щати, в това число от страна на Конгреса, към към този момент наложените наказания да се добави и импорт на съветски нефт.
Подобна мярка ще сътвори проблеми в Съединени американски щати, защото цените на бензина скачат. За първи път от 2008 година насам цената на галон елементарен бензин се повиши над 4 $ приблизително за страната.

Очаквайте детайлности
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР