Президентът на САЩ Джо Байдън ще обяви, че заедно с

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще обяви, че заедно с
Коментари Харесай

САЩ лишават Русия от статута ѝ на най-облагодетелствана нация

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще разгласи, че дружно с Европейския съюз и страните от Г-7 ще бъдат подхванати дейности за лишаване на Русия от статута ѝ на " най-облагодетелствана нация "  заради нашествието ѝ в Украйна, оповестява " Асошиейтед прес ".

За задачата всяка от страните ще следва националните си процедури.

Отнемането на Русия на този ѝ статут ще разреши на Вашингтон и съдружниците му да постановат мита на съветския импорт, увеличавайки изолацията на съветската стопанска система като ответна мярка на нахлуването в Украйна.

Ходът на Байдън идва с повишаването на натиска за анулация на това, което публично е известно като  " непрекъснати естествени търговски връзки " с Русия.

В свое изявление пред Конгреса предишния уикенд украинският президент Володимир Зеленски притисна Съединени американски щати и съдружниците да подхващат дейности против Русия. Дни след това Байдън забрани вноса на съветски нефт и газ.

Миналата седмица Канада стана първият огромен съдружник на Съединени американски щати, който отстрани статута на най-облагодетелствана нация за Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР