Президентът на САЩ Джо Байдън ще каже на американците, че

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще каже на американците, че
Коментари Харесай

Байдън ще изтъкне изключителната отговорност на Тръмп за атаките на 6 януари

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще каже на американците, че неговият предходник Доналд Тръмп носи изключителна отговорност за смъртоносната офанзива против Капитолия на 6 януари 2021 година, заяви Белият дом.

Байдън и вицепрезидентът Камала Харис, и двамата демократи, ще приказват в четвъртък сутринта в Капитолия на Съединени американски щати, една година откакто навалица поддръжници на Тръмп нахлу в постройката на Конгреса в опит да бъде осуетено удостоверяването на резултатите от президентските избори, които Тръмп загуби от Джо Байдън.

Речта в четвъртък идва, откакто Байдън прекара месеци в поощряване на американците да се обединят против пандемията COVID-19 и да се възстановят дружно след метеорологичните бедствия.

В четвъртък Байдън ще " изложи смисъла на случилото се в Капитолия и изключителната отговорност, която президентът Тръмп има за хаоса и касапницата, които видяхме, и той принудително ще отблъсне лъжите, популяризирани от някогашния президент в опит да подведе американския народ и неговите лични поддръжници, както и да отвлече вниманието от ролята му в случилото се ", сподели прессекретарят на Белия дом Джен Псаки.

Тръмп анулира конференцията в имението си Мар-а-Лаго във Флорида, която беше планувана за четвъртък вечерта, като дефинира следствието на Камарата на представителите за офанзивите като " пристрастно и непочтено " и набеди медиите, които са негова обичана цел.

Междувременно основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд даде обещание да държи виновен всеки забъркан в щурма против Капитолия, съобщи Ройтерс.

Министерството на правораздаването е повдигнало досега обвинявания на над 725 души, вариращи от буйно държание до набези против полицията. От тях към 165 пледираха " отговорни " и минимум 70 бяха наказани.

Министерството на правораздаването остава ангажирано да подведе под отговорност всички причинители на нападението против нашата народна власт, съобщи Гарланд в навечерието на годишнината от щурма.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР