Президентът на САЩ Джо Байдън се срещна с лидерите на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се срещна с лидерите на
Коментари Харесай

Байдън: Източният фланг на НАТО е предна отбранителна линия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се срещна с водачите на страните от източния фланг на НАТО, с цел да показва поддръжка за тяхната сигурност , съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е станало, откакто Русия прекрати присъединяване си в знаковия контракт за надзор на нуклеарните оръжия " Нов СТАРТ ".

" Това е огромна неточност ", сподели Байдън за решението, оповестено през вчерашния ден от съветския президент Владимир Путин.

" Като източен фланг на НАТО, вие сте предна линия на нашата групова защита " , обърна се към участниците в срещата американският президент.

" Знаете по-добре от всеки различен какъв е гарантът в този спор. Не единствено за Украйна, само че и за свободата на демокрациите в цяла Европа и по света ", сподели още Байдън пред водачите на страните от Букурещката девятка.

Кремъл твърди, че възприема НАТО, която скоро може да се разшири с Швеция и Финландия, като екзистенциална опасност за Русия.

Не всички страни от Букурещката деветка са подготвени още да поддържат Украйна, отбелязва Ройтерс. Това се отнася най-много за Унгария, която не е съгласна с някои от глобите на Европейски Съюз против Русия. Наред с Турция, тя е другата страна членка на НАТО, която още не е утвърдила приемането на Швеция и Финландия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР