Президентът на САЩ Джо Байдън се обърна от Белия дом

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се обърна от Белия дом
Коментари Харесай

Байдън към руския народ: Не вярвам в желанието на Русия да води война срещу Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се обърна от Белия дом към съветския народ с изказване, че не има вяра в желанието на Русия да води война против Украйна, предава TACC.

" Апелирам към съветския народ - Вие не сте ни врагове. И нямам доверие, че желаете кървава, разрушителна война против Украйна - страна и народ, с които имате толкоз дълбоки връзки ", сподели той.

Ръководителят на Белия дом в речта си напомни и Втората международна война, в която двете страни са воювали дружно.

" Нашите нации преди 77 години се биха и жертваха един до друг. Втората международна война беше насилствена. Ако обаче Русия нападне Украйна, това ще бъде война по желание или война без причина ", аргументира се той.

Байдън означи, че Съединени американски щати нямат ракети в Украйна и не имат намерение да ги разполагат там в бъдеще.

" Нито Съединени американски щати, нито НАТО разполагат с ракети в Украйна. Ние също нямаме проекти да ги разполагаме там ", сподели той.

" Ние не сме ориентирани против съветския народ. Не се опитваме да дестабилизираме Русия ", добави ръководителят на Белия дом.

Американският водач уточни, че управляващите на Съединени американски щати не имат намерение да изпращат войските си в Украйна при положение на военни интервенции там, само че ще се ангажират с правилото за групова защита на НАТО.

" Въпреки че няма да адресирам американските военни да се бият в Украйна, ние снабдихме украинските военни с съоръжение, с цел да им помогнем да се пазят. Със същата цел ние ги образоваме, съветваме ги, предоставяме им разследваща информация. И бъдете сигурни: Съединени американски щати ще пазят всеки сантиметър от територията на НАТО <...>. Атака против една от страните на НАТО е офанзива против всички (членки на Алианса) “, сподели той.

Американският президент напомни, че по-рано този месец е наредил прехвърлянето на няколко хиляди американски бойци в Европа за „ подсилване на източния фланг на НАТО “. " Ние също по този начин ще продължим да организираме военни учения с нашите съдружници и сътрудници, с цел да увеличим отбранителните качества. И в случай че Руската федерация нахлуе (в Украйна), ще предприемем спомагателни стъпки за подсилване на наличието си в НАТО, поддръжка на нашите съдружници и по-нататъшно въздържане на експанзията “, аргументира се Байдън.

Според него Съединени американски щати са подготвени както за дипломатически договаряния с Москва, по този начин и за съдбоносен отговор на възможна съветска експанзия против Украйна.

" Съединени американски щати са подготвени на всичко, каквото и да се случи. Готови сме за дипломатическо съдействие с Русия за възстановяване на стабилността и сигурността в Европа като цяло ", сподели той. „ И ние сме подготвени да отговорим уверено на съветска офанзива против Украйна, която към момента е изцяло допустима “, добави Байдън.

" По време на всички събития от последните няколко седмици и месеци това беше нашият метод. И това е нашият метод в този момент ", сподели американският президент.

Съединените щати са съгласни с Русия за нуждата от продължение на дипломатическите старания за сигурност в Европа, акцентира той.

" И ние, и те имаме опасения за сигурността. Президентът Путин и аз се съгласихме, че нашите екипи би трябвало да продължат да работят за тази цел дружно с нашите европейски сътрудници. Вчера (понеделник) съветските управляващи оповестиха обществено готовността си да продължат с дипломацията. Съгласен съм. На дипломацията би трябвало да се дадат всички шансове за триумф “, сподели той.

" Докато има вяра за дипломатическо съглашение, което ще предотврати потреблението на мощ, ние би трябвало да работим в тази посока ", добави Байдън.

Освен това, както посочи президентът, управляващите на Съединени американски щати биха приветствали връщането на съветските военни сили след ученията в местата им за непрекъсната дислокация, само че Вашингтон към момента не може да удостовери тази информация.

„ Руското министерство на защитата заяви през днешния ден (във вторник), че част от подразделенията напущат позициите си покрай Украйна. Това би било добре. Но към момента не сме ревизирали това. Все още не сме удостоверили, че съветските военни елементи се връщат в местата си за непрекъснато дислокиране ", сподели той. Американският водач " Всъщност нашите анализатори споделят, че към момента са на позиции, от които съставляват опасност. "

Според Байдън „ повече от 150 хиляди военни " на Руската федерация се намират покрай украинските граници. " Нашествието остава изцяло допустимо ", предизвести президентът на Съединени американски щати. " Затова няколко пъти съм молил всички американци в Украйна да изоставен незабавно, преди да е станало прекомерно късно за безвредното им тръгване. "

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков сподели, че обръщението на американския президент Джо Байдън към съветския народ с уверения, че Съединени американски щати не считат руснаците за свои врагове, би впечатлило повече, в случай че не беше съпроводено от непрекъснати закани.

„ Вероятно няма нищо неоправдателно в това и евентуално можем да приветстваме, че президентът на Съединените американски щати, една от най-големите страни в света, една от най-мощните страни, в действителност мисли за съветския народ. Това евентуално би трябвало да ни впечатли “, сподели Песков пред публицисти в сряда, отговаряйки на искане на ТАСС да разяснява думите на Байдън по адрес на руснаците.

„ Ако бяхме чули послание без закани, тогава евентуално съветският народ щеше да бъде доста по-впечатлен “, добави той.

Както означи Песков, заканите за наказания и известна реакция от страна на Съединени американски щати против Русия при положение на хипотетична инвазия в Украйна към този момент са „ омръзнали”.
„ Разбира се, бихме предпочели да не слушаме всякакви закани какво ще ни се случи, в случай че създадем нещо там, което няма да вършим. Тези закани, повтаряни като мантра всеки ден, почтено казано, към този момент много са омръзнали “, сподели представителят на Кремъл.

" В допълнение, несъмнено, този апел би бил още по-впечатляващ, в случай че президентът на Съединените щати се обърне към украинския народ и призове украинския народ в никакъв случай да не стреля против хора. Това би било доста хубаво ", сподели представителят на Кремъл в отговор на въпрос на ТАСС.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР