Президентът на САЩ Джо Байдън се обърна към Конгреса на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се обърна към Конгреса на
Коментари Харесай

Извънредно: Байдън официално обяви нови санкции и мерки срещу Русия 



Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се обърна към Конгреса на Съединени американски щати с речта си "За положението на страната ", оповестяват международните издания. В същото време той заяви какви спомагателни ограничения са взети и ще се вземат във връзка с Русия поради войната в Украйна.

Байдън съобщи, че преди шест дни Путин е решил да разклати основите на свободния свят. Но се е сблъскал със стена, която в никакъв случай не би могъл да си показа. Става дума за украинския народ.

"Президент Зеленски, украинци - вие сте ентусиазъм за света. Украински възпитаници, учители - всички се трансфораха във бойци. Зеленски, говорейки в Организация на обединените нации, съобщи: "Светлината ще победи тъмнината ", сподели президентът на Съединени американски щати.

"Да, ние, Съединени американски щати, сме един до друг с украинския народ. Знаем уроците на историята: в случай че един деспот не бъде спрян, той продължава напред ", прибавя Байдън.

Той акцентира, че нападението против Украйна не е целесъобразно по никакъв метод.

"Путин е изолиран от света както в никакъв случай до момента в историята. Заедно с нашите съдружници прибягваме до мощни стопански наказания, които изцяло обезсмислят военния фонд на Путин.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати основава специфичен екип, който да преследва огромни съветски предприемачи и да търси техните активи, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

"Днес споделям "стига толкоз " на съветските олигарси и корумпирани водачи... Министерството на правораздаването на Съединени американски щати образува специфичен екип, който да проверява закононарушенията на съветските олигарси ", съобщи той в речта си пред Конгреса.

"Обединяваме сили с нашите европейски съдружници, с цел да открием и конфискуваме вашите яхти, първокласни жилища, частни самолети. Ще преследваме вашите нелегално добити облаги ", добави Байдън.

"От през днешния ден закриваме всички полети от Русия. И само Путин е виновен за това ", акцентира Байдън.

Забраната за потребление на въздушното пространство на Съединени американски щати важи за всички самолети, свързани с Русия, в това число чартърни полети.

Американският водач прибавя, че Съединени американски щати поддържат Украйна в битката ѝ за независимост. Става дума за икономическа, филантропична и военна помощ.

"Нашите войски няма да тръгнат на война в Украйна. Но Съединени американски щати ще пазят всеки сантиметър от територията на НАТО с всички налични средства.

В същото време президентът на Съединени американски щати Джо Байдън за следващ път направи гаф и се изрази погрешно в речта си пред Конгреса, като назова украинците иранци.

"Путин може да обкръжи Киев с танкове, само че в никакъв случай няма да може да надделее над сърцата и душите на иранците ", сподели Байдън.

Отделно от тематиката за войната в Украйна, американският водач съобщи, че огромната промяна на инфраструктурата в страната ще "промени Америка " и ще ѝ разреши да изпревари Китай.

"Предстои ни десетилетие на инфраструктурата. Тя ще промени Америка и ще ни насочи към победа в икономическото състезание през 21-ви век, в което се сблъскваме с останалия свят и изключително с Китай ", съобщи Байдън в годишното си послание към Конгреса.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР