Президентът на САЩ Джо Байдън съобщи, че при американска антитерористична

...
Президентът на САЩ Джо Байдън съобщи, че при американска антитерористична
Коментари Харесай

Извънредно! САЩ са елиминирали главата на Ислямска държава

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън заяви, че при американска антитерористична интервенция в Северозападна Сирия е отстранен водачът на ИДИЛ Абу Ибрахим ал-Хашими ал-Курайши.

Жертвите са минимум 13 - измежду които 6 деца и 4 дами, оповестява сирийската група за гражданска отбрана " Белите каски ".

Прессекретарят на Пентагона Джон Кърби сподели в изказване късно в сряда вечерта, че задачата е била извършена от Централното командване на Съединени американски щати, което управлява военните интервенции и действия в Близкия изток.

В изказването на Пентагона не се разкрива коя е била основната цел по време на задачата.

Висш чиновник на администрацията на Байдън съобщи, че Ал-Курайши е бил отстранен още при започване на интервенцията, когато е самичък е взривил бомба, чиято детонация убива него и членове на фамилията му.

Свидетели описаха пред CNN, че обстрелите и детонациите са предшествали десантирането на американските сили малко след среднощ и са били ориентирани към къща в сирийско-турската гранична зона Атмех, в бунтовническата провинция Идлиб, покрай границата на Сирия с Турция.

Свидетел в Атмех е показал, че изстрелите са пристигнали от няколко хеликоптера, летящи над тях, последвани от детонация няколко минути по-късно.

„ Чух от разстояние човек да моли фамилиите да се изтеглят от региона “, разказал очевидецът пред Си Ен Ен.

„ Около 3:20 ч. хеликоптерите потеглиха и видях далечна светлина, която приличаше на огън “, добавя той.

Ал-Кураши, считан за водач на ИДИЛ, е псевдоним на Амир Мохамед Саид Абд ал-Рахман ал-Маула, именуван още с прозвищата „ Унищожителя “ и „ Професора “. Роден е през октомври 1976 година Поема управлението на ИДИЛ през 2019 година след гибелта на предходния водач Абу Бакр ал-Багдади.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР