Президентът на САЩ Джо Байдън събира Съвета за национална сигурност,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън събира Съвета за национална сигурност,
Коментари Харесай

Байдън свика Съвета за национална сигурност заради Донецк и Луганск

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън събира Съвета за национална сигурност, откакто Съветът за сигурност на съветския президент Владимир Путин прикани Кремъл да признае независимостта на Донецк и Луганск - двата разколнически района в Източна Украйна, съобщи " Вашингтон пост ".

Журналист на Ройтерс забелязал, че в Белия дом идват държавният секретар Антъни Блинкън, шефът на Пентагона Лойд Остин и ръководителят на комитета на Обединените началник-щабове на Съединени американски щати военачалник Марк Мили. Представител на президентството, поискал да резервира анонимност, признал пред медията, че е призован Съвета за национална сигурност.

Ако Путин реши да признае Донецк и Луганск за самостоятелни страни, това може да се трансформира в мотив за инвазия на Украйна. Руският държавен глава разгласи, че по-късно през днешния ден ще разгласи решението си по този въпрос в телевизионно послание.

Руските войски не престават да се събират наоколо до украинската граница, което допуска, че прозорецът за дипломатическо разрешаване на рецесията се затваря. По-рано денем имаше повече вяра, че сюжетът " парещ спор " може да се избегне, след Байдън и Путин се договориха " по принцип " да се срещнат. Срещата на върха беше препоръчана от френския президент Еманюел Макрон по време на обособени диалози с Байдън и Путин в неделя. Официални лица в Париж и Вашингтон обявиха, че договарянията ще продължат единствено в случай че Москва не нападна. От Кремъл прецизираха, че не са се обсъждали съответни проекти за евентуална среща.

Съветникът на Байдън по националната сигурност, Джейк Съливан, изрази скептицизъм по отношение на бъдещето на договарянията в коментар за " Ей Би Си Нюз " тази заран:

" Ние в никакъв случай не губим вяра за дипломацията, до момента в който ракетите не бъдат изстреляни и танковете - задвижени ", разгласи той. " Вероятността да има дипломатическо решение, като се има поради придвижването на войските на руснаците, понижава с всеки минал час ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР