Президентът на САЩ Джо Байдън реагира на обявеното от руския

...
Президентът на САЩ Джо Байдън реагира на обявеното от руския
Коментари Харесай

Байдън: Ще помогнем на Украйна да си върне всички земи - Свят

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън реагира на оповестеното от съветския президент Владимир Путин анексиране на четири украински района. Той съобщи, че Съединени американски щати признават Украйна в нейните предходни, интернационално приети граници и упрекна диктатора на Кремъл, че нарушава интернационалното право.

Байдън също по този начин съобщи, че Америка ще помогне на Украйна да си върне окупираните от Русия територии. 

Президентът на Съединени американски щати добави също, че Русия нарушава интернационалното право, подценява Устава на Организация на обединените нации и показва презрението си към мирните народи на всички места по света.

" Съединените щати осъждат днешния излъган опит на Русия да анексира суверенна украинска територия. Русия нарушава интернационалното право, подценява Устава на Организация на обединените нации и показва презрението си към мирните народи на всички места по света. Не се заблуждавайте - тези дейности не са законни. Съединените щати постоянно ще зачитат интернационално приетите граници на Украйна. Ще продължим да поддържаме напъните на Украйна да възвърне контрола върху територията си, като укрепваме военната и дипломатическата ѝ позиция, в това число посредством даване на спомагателна помощ за сигурност в размер на 1,1 милиарда $ ", се споделя в изказването на американския президент.

В същото време Байдън разгласи нови наказания против Русия и нейните функционери. Те влизат в действие от през днешния ден, 30 септември.

" В отговор на подправените изказвания на Русия за анексиране, Съединените щати, дружно с нашите съдружници и сътрудници, през днешния ден афишират нови наказания. Тези наказания ще доведат до разноски за физически и юридически лица - в Русия и в чужбина - които оказват политическа или икономическа поддръжка на противозаконните опити за смяна на статута на територията на Украйна ", съобщи президентът на Съединени американски щати.

Той също по този начин увери Кремъл и персонално Путин, че цивилизованият свят и по-специално Съединени американски щати ще създадат всичко допустимо, с цел да накарат агресора да дава отговор за стореното.

" Ще активизираме интернационалната общественост да осъди тези дейности и да потърси отговорност от Русия. Ще продължим да предоставяме на Украйна оборудването, от което тя се нуждае, с цел да се пази, макар наглите опити на Русия да прекроява границите на съседката си. Очаквам с неспокойствие да подпиша закона на Конгреса, който ще даде спомагателни 12 милиарда $ в поддръжка на Украйна ", сподели Байдън.

" Призовавам всички членове на интернационалната общественост да отхвърлят противозаконните опити на Русия за анексиране и да поддържат народа на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", обърна се той към международната общественост.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР